Proiect inedit, la Constanţa. Scufundări, în mare, în căutarea de vestigii subacvatice

293
Proiect inedit, la Constanţa. Scufundări, în mare, în căutarea de vestigii subacvatice - proiectinedit-1627410615.jpg
Comori neştiute zac în adâncurile Mării Negre. Mediul subacvatic este un depozit generos al patrimoniului cultural, în mare parte neştiut. Asociaţia Culturală Georgiana Rusu a iniţiat un proiect inedit care promovează în rândul tinerilor vestigii scufundate ale cetăţii antice Tomis.

Astfel, echipaţi în costume de scufundare şi însoţiţi de ghizi – scafandru arheolog, 300 de participanţi la programul Constanţa – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022 vor efectua scufundări la adâncimi cuprinse între doi şi opt metri, în zona Cazino Constanţa, în perioada 28 iulie – 20 august. Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic şi se va desfăşura în mod responsabil şi neinvaziv. Toţi cei cinci ghizi care îi vor însoţi pe vizitatori au specializarea de scafandru arheolog, sub directa supraveghere a acestora vestigiile urmând a fi privite de la distanţă de minimum un metru.

Înainte de începerea turului ghidat, vizitatorii vor beneficia de un instructaj specific pentru scufundare din partea scafandrilor arheologi. Cei 300 de vizitatori care vor participa la program vor fi desemnaţi de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa, partener în proiect. Aceştia trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani şi să nu aibă probleme medicale care să le afecteze capacitatea fizică şi psihică.

Proiectul este finanţat de Primăria municipiului Constanţa. Bugetul total este de 110.200 lei. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4444 secunde