Valeriu Tabără vrea să copiem modelul satului german

366

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii și Dez-voltării Rurale, Valeriu Tabără, a participat luni, 06 decembrie 2010, la dezbaterea publică a proiectului privind reforma politicii agricole comune după 2013, din perspec-tiva României.
Noua politică agricolă trebuie să răspundă principalelor provocări pe termen mediu și lung reprezentate de siguranța alimentară, schim-bările climatice, depopularea ru-rală și așteptărilor tot mai mari ale consumatorilor în ceea ce privește calitatea alimentelor și siguranța acestora, se arată în comunicatul de presă al ministerului.
În privința riscurilor climatice, ministrul Tabără a subliniat că acestea "reprezintă un aspect foarte important care trebuie avut în vedere în negocierile privind viitoarea politică agricolă, în condițiile în care variațiile termice și deficitul de umiditate afectează în grad mai mare culturile și producțiile din România, compa-rativ cu alte state membre".
Valeriu Tabără a reiterat poziția României privind necesitatea unui buget consistent pentru agricultură și dezvoltare rurală, continuarea unei politici agricole axate pe cei doi piloni, distribuirea echitabilă a plăților directe între statele membre și introducerea unei noi scheme pentru exploatațiile mici. El a adăugat, totodată, că
"România nu consideră oportună propunerea Comisiei Europene de introducere a unei limite superioare (plafonare) a nivelului plăților directe alocate fermelor mari".
Participanții au fost de acord că se impune modernizarea sistemului agricol românesc după modelul din vechile state membre, Germania fiind un bun exemplu în acest sens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 Decembrie 2010
Stire din Economie : O națiune cu mentalitate de bancomat
Pagina a fost generata in 1.745 secunde