Vameșii din România și Moldova au avut o ședință comună

206
Vameșii din România și Moldova au avut o ședință comună - vamesiidinromania-1491922462.jpg

Articole de la același autor

La Piatra Neamț, Direcția Generală a Vămilor a organizat ședința lunară de bilanț la care au fost invitate să participe persoane din cadrul Direcției Generale a Vămilor, directorii executivi ai Direcțiilor Regionale Vamale, șefii unor birouri vamale și persoane din cadrul cabinetul vicepreședintelui ANAF, care coordonează activitatea structurilor vamale din Romania, și o delegațiea Serviciului Vamal al Republicii Moldova.


Delegațiile au fost conduse de Dorel Fronea, vicepreședinte ANAF, coordonator al activității structurilor vamale din România, și Vitalie Vrabie, directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.


Din prezentarea activităților pe trimestrul I 2017 în general, și pe luna martie în special, de către cele două administrații vamale a rezultat că sunt depuse eforturi susținute pentru încasarea veniturilor cuvenite celor două state, fluidizarea traficului de mărfuri și călători și prevenirea și combaterea traficului ilicit cu mărfuri.


Tot în cadrul întâlnirii de la Piatra Neamț au avut loc convorbiri între Dorel Fronea și Vitalie Vrabie, fiind evidențiată necesitatea
coordonării eforturilor de control în vederea accelerării formalităților de vămuire de către birourile vamale amplasate la frontiera dintre România și Republica Moldova, concomitent cu securizarea frontierei vamale externe și protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene.


În acest context, șefii birourilor vamale de frontieră vor efectua în permanență un schimb punctual de informații și se vor întâlni ori de cate ori este nevoie pentru identificarea unor soluții reciproc acceptabile în vederea fluidizării traficului și a securizării frontierei vamale a Uniunii Europene.


S-a procedat, de asemenea, la o analiză a operațiunii SCUT 2, a capturii de țigarete în Portul Constanța-Sud Agigea și a posibilităților de eficientizare a controalelor la birourile vamale și a utilizării echipelor canine.


Conducerea Direcției Generale a Vămilor va continua intensificarea cooperării transfrontaliere în vederea transformării autorității vamale din România în principalul pilon de stabilitate în cooperarea vamală din regiune.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7006 secunde