Concurs Vasilescu, despre cursul euro: Nu trebuie să vorbim despre scenarii negre

456
Vasilescu, despre cursul euro: Nu trebuie să vorbim despre scenarii negre - vasilescu-1310475417.jpg

Articole recomandate

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a spus că nu este cazul să ne alarmăm pentru cursul valutar, pentru a face un calcul ar trebui să așteptăm evoluția timp de mai multe săptămâni, transmite Realitatea.net. Posibila extindere a crizei în Europa prăbușește leul. Moneda națională a înregistrat, astăzi, cel mai slab curs din 2011 în fața euro. Moneda europeană s-a vândut în ședința valutară cu aproape 4,3 lei. Leul a înregistrat o nouă înrângere dureroasă și în fața francului elvețuian, a cărei cotație a atins un nou maxim istoric: 3,69 lei.

Referitor la creșterea cu șapte bani a coatației într-o singură zi, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a spus că "Nici șapte bani, nici cinci bani nu ne spune prea mult, pentru că ceea ce se întâmplă într-un sfert de zi, nu ține de tendințe. Este doar o zi ceva mai agitată pe piață, dacă vrem să facem un calcul asta ar însemna să luăm o serie de date începând de astăzi și mergând o săptămână, două, trei".

În privința evoluției cursului, estimat de ING până la 4,5 lei pentru un euro, Vasilescu a spus că "nu este cazul să împingem prognoza până la absurd, sau imaginația și să vb despre scenarii negre".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Iulie 2011
Stire din Economie : Trenuri suplimentare spre litoral
Marţi, 12 Iulie 2011
Stire din Economie : Să redescoperim Techirghiolul!
Pagina a fost generata in 2.9439 secunde