Veniți cu copiii și bătrânii la război!

278
Veniți cu copiii și bătrânii la război! - 7f377b197165193c269712a9cd1ebf95.jpg
Sindicatele au declarat război guvernului și au început mobilizarea generală. Pe site-urile lor sunt postate chemări la luptă.
Iată cum îi îndeamnă Federația Mecanicilor de Locomotivă pe români să iasă în stradă:
"Veniți cu toții la miting! Miercuri, 19 mai, vă așteptăm la mitingul de protest organizat la sediul Guvernului României din piața Victoriei. Aduceți familia, aduceți copiii, aduceți bătrânii, pentru că guvernanții au pornit un război nemilos cu întreaga populație a țării, pentru că nu le pasă decât de interesele lor proprii, de propășirea clientelei politice și a firmelor mafiote care-i susțin. Sentința lor: să trăiți bine…, dacă puteți! Cei mulți și săraci, mereu sacrificați! Guvernul aruncă toată povara crizei pe umerii populației. Refuzăm solidaritatea cu minciuna și incompetența. Guvernul trebuie să plece! Acum, până nu este prea târziu!"
Pentru ce ies sindicatele în stradă? Revendicările lor sunt următoarele: creșterea salariului minim la 705 lei; aplicarea acordului semnat de guvern și sindicate pentru creșterea salariului minim până la 50% din salariul mediu brut pe economie; creșterea punctului de pensie la 45% din salariul minim pe economie; vârsta maximă de pensionare să fie de 63 de ani; neimpozitarea tichetelor de masă; renunțarea la măsura reducerii cu 15% a pensiilor; renunțarea la reducerea salariilor cu 25%; combaterea evaziunii fiscale și a corupției; suspendarea transferului de alocații de la sistemul public de pensii către cel privat; scăderea TVA pentru produse și servicii de strictă necesitate și creșterea TVA la produsele de lux; crearea de noi locuri de muncă în paralel cu menținerea măsurilor de protecție socială pentru categoriile defavori-zate; depolitizarea instituțiilor publice centrale și locale și a agenților economici cu capital majoritar de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5999 secunde