Veste bună pentru cei cu datorii la bănci

2071
Veste bună pentru cei cu datorii la bănci - vestebunapentruceicudatoriilaban-1511880896.jpg
Recuperatorii nu vor mai putea lua zece piei de pe cei ce au datorii la bănci. Potrivit unui proiect de lege pentru modificarea Ordonanței de Urgență 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori,

inițiat de un grup de senatori, care a primit raport favorabil în comisiile reunite de buget-finanțe și cea economică, din Senat, societățile de recuperare a creditelor vor putea pretinde de la debitori cel mult dublul sumei pentru care au preluat creanța de la bănci.

Dacă va fi votată de Parlament, prevederea se va aplica inclusiv contractelor aflate în derulare la data intrării în vigoare.

Senatorul Daniel Zamfir (PNL), președinte al Comisiei economice din Senat și unul dintre inițiatori, a declarat: "O firmă de recuperare creanțe cumpără de la bănci un pachet de credite neperformante, apoi se îndreaptă împotriva debitorului pentru a recupera creanța. De multe ori aceste credite sunt vândute la 10% din valoarea lor, ca să facem o medie. Consumatorii sunt executați silit, adică sunt scoși din casă, apoi casa vândută la prețuri derizorii, iar consumatorilor le este imputată și diferența dintre suma împrumutată și cea la care a fost vândută casa."

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8735 secunde