Vești bune de la Ministerul Transporturilor

122
Vești bune de la Ministerul Transporturilor - ministerultransporturilor-1441268288.jpg

Articole de la același autor

Ordonanța Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile va fi modificată, astfel încât să se înlăture piedicile din calea accesării fondurilor europene. În referatul de motivare a actului normativ se spune:

România va beneficia în perioada 2015 - 2020 de importante alocări financiare de la Uniunea Europeană, fapt ce impune necesitatea creării unui cadru național adecvat și eficient pentru managementul și implementarea tehnică și financiară a fondurilor comunitare acordate României prin Programul Operațional Infrastructură Mare în domeniul transporturilor. 


În aceste condiții, se impune reformularea prevederilor art. 11 din Ordonanța Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în sensul includerii posibilității încheierii unor contracte de servicii publice de către Ministerul Transporturilor cu operatori economici din domeniul transporturilor. 


Totodată, existența unor relații contractuale bazate pe prevederile Regulamentului (CE) nr.1370/2007 reprezintă una din condițiile de eligibilitate pentru accesarea de fonduri comunitare necesare dezvoltării, reabilitării și modernizării infrastructurilor și serviciilor de transport din România, contractele de activitate și/sau de servicii publice încheiate, după caz, având rolul de a atesta toate obligațiile administratorilor de infrastructură de transport precum și obligațiile de servicii publice ale operatorilor de transport și condițiile în care acestea trebuiesc îndeplinite.   


Neadoptarea acestor măsuri creează riscul nefinanțării proiectelor din această categorie, deoarece cheltuielile aferente devin neeligibile, ca urmare a neîndeplinirii condițiilor de eligibilitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5022 secunde