Vești proaste pentru românii care trec de la ROBOR la IRCC

625
Vești proaste pentru românii care trec de la ROBOR la IRCC - robor-1659715263.webp

Articole de la același autor

Românii vor plăti rate din ce în ce mai mari în următoarea perioadă. Vorbim în special despre cei care au credite în lei bazate pe indicele ROBOR. Analiștii estimează că ROBOR la 3 luni va ajunge la 10% până la sfârșitul anului.


În plus, BNR a crescut astăzi dobânda de politică monetară de la 4.75% la 5.5% în încercarea de a opri inflația care crește într-un ritm accelerat. Asta se va reflecta, în final, tot în rate.

Dacă începutul anului ne găsea cu o dobândă-cheie de 2%, azi aceasta a ajuns la 5,5%. Banca Națională a decis o nouă majorare, de 0,75%, totul pentru a stăpâni valul inflaționist. Însă acest lucru va afecta și mai mult românii, deja sufocați de scumpiri.

"Creșterea asta de dobânzi se traduce în creșteri de prețuri. Da, în creșteri de preț. Și asta înseamnă încă un val de inflație. Iată că suntem într-un carusel din care vom ieși cu greu. Banca Națională-i cu spatele la zid. Vor urma alte 2 creșteri de dobândă până la finele anului menite să stăvilească acest iureș inflaționist pentru care Guvernul României, din păcate, nu face nimic din punct de vedere statistic. Probabil, următoarele două trimestre, adică trimestrul 3 și trimestrul 4, vor confirma, practic, faptul că ne îndreptăm spre recesiune", a explicat analistul economic Adrian Negrescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5751 secunde