Adrian Vasilescu, veste proastă pentru români: ROBOR va crește în continuare, până la finalul anului

167
Adrian Vasilescu, veste proastă pentru români: ROBOR va crește în continuare, până la finalul anului - adrian-1653214151.jpg

Articole de la același autor

Românii care au credite ale căror rate depind de ROBOR au o soluţie pentru a ţine valoarea acestora sub control. Aceştia pot trece de la indicele ROBOR la Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor, spun unii specialiști. Adrian Vasilescu, consilier de strategie la BNR, afirmă, însă, că această mutare nu este o soluție.


Mulți români trec de la indicele ROBOR la IRCC, mai ales că la un credit de 250.000 de lei, rata a crescut cu aproape 700 de lei faţă de anul trecut. ROBOR la 3 luni a ajuns pe 20 mai 2022 la 5,71% , faţă de 1,54% anul trecut pe 20 mai 2021.

În acest context, tot mai multe persoane vor să treacă de la Robor la IRCC. Băncile nu prea vor sa audă de așa ceva pentru că pentru ele asta inseamnă pierderi. Practic, românii cu credite legate de ROBOR sunt la mâna băncilor. Cei aproape 490.000 de debitori cu credite legate de ROBOR pot să ceară băncilor înlocuirea indicelui cu IRCC. Băncile pot să aprobe sau nu, spun cei din sectorul bancar.

Avocatii spun însă că este ilegal ca bancile să refuze acest lucru. Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9895 secunde