Constănţeanca Elena Zaharia, aur şi Premiul Fair-play la Gimnaziada de vară din Franţa

254
Constănţeanca Elena Zaharia, aur şi Premiul Fair-play la Gimnaziada de vară din Franţa - 1-1653213357.jpg

Articole de la același autor

Sportivii români au încheiat în forţă Gimnaziada de vară organizată în Normandia (Franţa), de Federaţia Internaţională a Sportului Şcolar şi Universitar. Nu mai puţin de 20 de discipline sportive şi-au desemnat campionii, iar în întrecerea la tenis de masă au intrat jucători şi jucătoare reprezentând 14 naţiuni.

Turneul de tenis de masă din cadrul Gimnaziadei a cuprins şase probe - echipe fete, echipe băieţi, simplu fete, simplu băieţi, dublu fete, dublu băieţi -, iar delegaţia ţării noastre şi-a trecut în palmares şase medalii, dintre care cinci de aur.

Componentă de bază a echipei tricolore, constănţeanca Elena Zaharia, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, a urcat în două rânduri pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

În proba de dublu fete, ea a făcut pereche cu Ioana Sîngeorzan, alături de care a câştigat, cu scorul de 3-0, finala disputată în compania cuplului Tsai Yun-En / Yi-Ching (Taipeiul Chinez), iar în proba de echipe fete, alături de o altă constănţeancă, Andreea Teglaş, de Ioana Sîngeorzan şi Evelyn Ungvari, a învins încă o dată, la mare luptă, cu scorul de 4-3, Taipeiul Chinez.

În plus, constănţeanca a primit şi Premiul Fair-play, pe care l-a împărţit cu coechipiera sa de la dublu fete, Ioana Sîngeorzan, şi cu antrenoarea Ana Maria Sebe Mirică, tot de la LPS Constanţa. Ele au făcut un gest de mare sportivitate, acceptând ca o pereche de dublu adversară să poată fi schimbată înainte de meci, din motive obiective.

Celelalte medalii de aur ale României au fost aduse de Iulian Chiriţă, 3-0 în finala de simplu băieţi, în care l-a avut adversar pe Kao Cheng-Jui (Taipeiul Chinez), de dublul masculin Darius Movileanu / Eduard Ionescu, 3-1 în finala cu francezii Adrien Coton şi Milhane Jellouli, şi de echipa de băieţi, în componenţa Darius Movileanu, Iulian Chiriţă, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, 4-0 în finala cu Taipeiul Chinez.

Andrei Istrate a cucerit medalia de bronz în proba de simplu băieţi, în timp ce Elena Zaharia (simplu fete), Darius Movileanu, Eduard Ionescu (ambii la simplu băieţi) şi dublu masculin Iulian Chiriţă / Andrei Istrate s-au oprit în sferturile de finală şi au încheiat astfel concursul pe poziţia a cincea.

„Felicitări sportivilor, antrenorilor, cluburilor, familiilor care vă susţin necondiţionat, toţi sunteţi demni de laudă pentru efortul vostru, dedicarea voastră merită apreciere şi este o recunoaştere a valorii tenisului de masă românesc, acest sport atât de drag nouă, tuturor!”, a transmis preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu.

XXX

Ajunsă la ediţia cu numărul 19, Gimnaziada de vară - cel mai mare eveniment multi sport şi educaţional care se adresează elevilor cu vârste între 16 şi 18 ani - a avut loc în Deauville (Normandia, Franţa), între 14 şi 22 mai, fiind organizată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar.

Prima ediţie a competiţiei a fost organizată în anul 1974.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7904 secunde