Junioarele de la LPS Constanţa, în cursa pentru medalii în turneul WTT Youth Contender Linz

296
Junioarele de la LPS Constanţa, în cursa pentru medalii în turneul WTT Youth Contender Linz - 1-1651498504.jpg

Articole de la același autor

Unele dintre cele mai promiţătoare tinere jucătoare de tenis de masă îşi măsoară forţele, în acest început de lună mai, în Austria, în cadrul turneului WTT Youth Contender Linz 2022. Prin acestea, se regăsesc şi reprezentantele Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa.

După ce întrecerile masculine ale turneului de la Linz au luat sfârşit, în scenă au intrat junioarele, iar fetele de la LPS Constanţa par a fi puse pe fapte mari.

La simplu feminin, categoria de vârstă U19, Elena Zaharia a bifat, luni, 2 mai, două victorii în Grupa B - 3-0 cu Anel Bakhyt (Kazahstan) şi 3-0 cu Nusa Kadis (Slovenia) -, iar colega sa de club Andreea Teglaş, repartizată în Grupa 23, s-a impus cu 3-0 în faţa Julianei Sarofem (Austria) şi cu 3-2 în faţa norvegiencei Martine Toftaker.

La simplu feminin U17, Bianca Mei-Roşu, de la LPS Constanţa, continuă cursa către o medalie. Sportiva de pe litoral s-a calificat în sferturile de finală, după ce şi-a spulberat pur şi simplu adversarele: 3-0 cu Mariona Munne (Spania), 3-0 cu Nohelia Ortiz (Ecuador), în Grupa 3, 3-1 cu Lee Daeun (Coreea de Sud), în 16-imi, şi 3-0 cu Silvia Coll (Spania), în optimi. Pentru a accede în semifinale, performanţă care i-ar asigura medalia de bronz, Bianca Mei-Roşu trebuie să o învingă pe Wirakarn Tayapitak, din Thailanda.

La aceeaşi categoria, Andreea Teglaş a trecut în 16-imi de Angela Rodriguez (Spania), scor 3-1, dar a fost blocată în optimi de Taneesha Kotecha, indianca impunându-se la capătul unei partide extrem de spectaculoase, scor 3-2.

La simplu feminin U15, Bianca Mei-Roşu a făcut legea în Grupa 1, unde nu le-a cedat niciun set nici kazahei Alissa Tsvigun, nici slovenei Katarina Lesnjak, iar la simplu feminin U13, constănţeanca Andreea Băiaşu o înfruntă pe Julia Leal (Portugalia) într-o partidă contând pentru faza sferturilor de finală.

Meciurile din turneul WTT Youth Contender Linz 2022 pot fi urmărite pe canalul de YouTube WTT.

XXX

Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Eliza Samara a avut o evoluţie foarte bună la Campionatul Naţional, unde a cucerit nu mai puţin de trei medalii: aur la dublu feminin, argint la dublu mixt, după ce a abandonat, şi bronz la simplu. Însă, la finalul competiţiei, în care a luptat până la capăt cu durerile de spate, ea a anunţat că urmează să efectueze o intervenţie chirurgicală.

„Am încercat să evit operaţia, dar, din păcate, nu ştiu când mă ia spatele. Anul trecut, am jucat cu injecţii şi infiltraţii, am încercat orice, şi pastile foarte puternice, şi injecţii cu vitamine, colagen şi cortizon. Mă operez în mai, pentru ca, în august, să fiu în formă la Campionatele Europene de la Munchen”, a declarat Eliza Samara.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2307 secunde