Doliu în tenisul de masă românesc. A murit antrenorul emerit Andi Ardeleanu

256
Doliu în tenisul de masă românesc. A murit antrenorul emerit Andi Ardeleanu - 1-1647951185.jpg

Articole de la același autor

Este doliu în tenisul de masă românesc, după ce antrenorul emerit Andi Ardeleanu, tehnician care şi-a dedicat o parte din viață și carieră sportului cu bila de celuloid, a încetat din viaţă, la vârsta de 91 de ani, informează Federaţia Română de Tenis de Masă.

Născut în anul 1931, Andi Ardeleanu, absolvent al ICEF, actualmente Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, a fost profesor de educație fizică și jucător de tenis de masă.

A început activitatea de antrenor de tenis de masă la o echipă modestă din campionatul municipiului București, echipa Fabricii „Bere Grivița”. Datorită priceperii și muncii susținute, formează în câțiva ani o serie de sportivi talentați.

Ulterior, devine profesor la catedra de sport a Institutului Politehnic București, unde înființează secția de tenis de masă Politehnica, secție la care vor activa toți sportivii de la Bere Grivița.

Obține în anii următori rezultate remarcabile cu sportivii pregătiți la Politehnică și numele său se leagă de multe performanțe notabile ale acestui club.

Datorită rezultatelor obținute pe plan intern, este numit antrenor al echipelor naționale de juniori și ulterior seniori și, din această postură, a reușit să adauge o filă de istorie a unei generații în tenisul de masă românesc.

A fost distins cu titlul de antrenor emerit.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5616 secunde