Vot de 672,5 miliarde de euro în Parlamentul European

222
Vot de 672,5 miliarde de euro în Parlamentul European - votde6725miliardedeeuroinparlame-1612981041.jpg

Articole de la același autor

În ședința din 10 februarie 2021, Parlamentul European a aprobat Regulamentul privind mecanismul de redresare și reziliență. În baza acestui vot, statele membre vor avea la dispoziție împrumuturi și granturi în valoare totală de 672,5 miliarde de euro, în sprijinul reformelor și al investițiilor.

Mecanismul aprobat reprezintă elementul central al instrumentului de redresare al Uniunii Europene „NextGenerationEU”. Planul va contribui la creșterea rezilienței economiilor din UE și la avansarea pe calea tranziției verzi și digitale.

Votul creează premisele ca mecanismul de redresare și reziliență să intre în vigoare în a doua jumătate a lunii februarie. Statele membre vor putea apoi să își prezinte, în mod oficial, planurile naționale de redresare și reziliență, care vor fi evaluate de Comisie și adoptate de Consiliu. Planurile naționale cuprind reformele și proiectele de investiții publice ce vor fi sprijinite de mecanismul de redresare și reziliență. Comisia este deja angajată într-un dialog intens cu toate statele membre cu privire la elaborarea acestor planuri.

O prefinanțare de 13% din suma totală alocată statelor membre va fi pusă la dispoziție după aprobarea planurilor naționale de redresare și reziliență, asigurându-se astfel faptul că fondurile oferite vor ajunge cât mai curând posibil acolo unde este nevoie de ele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8588 secunde