Clc. Mihai Șagău, noul șef al Autorități Navale Române, declară:

"Vreau să ajut absolvenții și ofițerii români să-și găsească locuri de muncă în condiții foarte avantajoase!"

3562
12
Comandantul de cursă lungă Mihai Șagău este, începând de ieri dimineață, noul director general al Autorității Navale Române. El îi succede lui Constantin Matei, care fusese numit în funcție pe 30 mai 2012 și care a demisionat la scurt timp după ce a restructurat instituția. Odată cu această numire a încetat interimatul lui Eugen Olteanu.


Mihai Șagău are 35 de ani și este, de loc, din Vrancea. A absolvit Universitatea Maritimă din Constanța în anul 2000. Mai are două masterate și este doctorand. 

Primul voiaj pe mare, cel de cadet, l-a făcut în 1998 cu nava-școală "Neptun". Activitatea de ofițer a început-o în flota "Navrom" și la "Oscar". A continuat-o la mai multe companii străine: italiene, olandeze, scandinave și grecești. Între 1998 - 2005, în 2006, 2008 și 2009 a navigat pe cargouri, bulk-carriere, ro-ro-uri și, în special pe tancuri chimice și petroliere.

A urcat rapid în ierarhia marinărească. Brevetul de comandant de navă l-a obținut în 2008, dar încă din 2005 fusese promovat în această funcție. 

Pentru puțin timp a lucrat și în terminalul Rompetrol. Între timp a pus pe picioare o afacere de familie, împreună cu fratele său geamăn, care, asemenea lui, e comandat de cursă. Firma Șagău Shipping Services asigură servicii de agenturare, crewing, brokeraj și consultanță, pe teme energetice în special. 

Înainte de numirea la ANR a cesionat soției sale, licențiată în drept internațional și maritim, participația la firmă și și-a dat demisia din funcțiile de administrator și director general. 

Este membru al PNL din 1995 și are viziuni monarhist - liberale. Deține funcția de președinte al unei organizații de cartier. Este căsătorit și are doi copii. 

Întrebat de "Cuget Liber" dacă din poziția de director general al ANR va favoriza într-un fel sau altul firma soției, Mihai Șagău a întrebat: "Cu ce s-o favorizez? Firma merge bine. Lucrează numai cu companii de prestigiu, pentru nave americane și japoneze. Este autorizată de multă vreme. Dacă făceam o firmă acum, se putea interpreta astfel."

Referitor la planurile sale de viitor în noua funcție, Șagău a spus: "Voi face demersuri, pe cât se poate, să ajut absolvenții și ofițerii români să-și găsească locuri de muncă în condiții foarte avantajoase! Mă voi implica activ, pentru că până acum ANR nu s-a implicat. Problema este să putem oferi competențe în primul rând. Se poate face lobby pentru români, dar trebuie făcut și pe filiera Ministerului Transporturilor și a instituțiilor de învățământ superior. Am avut săptămâna trecută un musafir norvegian, care vrea să angajeze 1.000 de oameni pentru tancuri chimice și de gaze. A fost foarte impresionat de CERONAV, dar la UMC a fost dezamăgit. Baza materială este bogată, dar modul în care a fost prezentată universitatea nu a fost interesant."

Referitor la mutarea examenelor de competență pentru obținerea brevetelor, certificatelor de capacitate maritimă și a certificatelor internaționale de conducător de ambarcațiune de agrement clasele A și B, la București, noul director general a declarat: "Am vorbit cu domnul ministru și voi propune ca navigatorii din județele limitrofe și Constanța să dea examenul aici, iar cei din alte județe, la București. Trebuie găsită o soluție și pentru absolvenți, să dea examenul la Constanța."



Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
NAVIGATOR
4 octombrie 2012
CREWING

VAI,VAI,VAI...!!!

1
4 octombrie 2012
Semneaza petitia!

http://www.petitieonline.com/forum/39444/start/25#26 Sa speram ca cine trebuie sa vada asta va vedea si se va face ceva in privinta asta

Olga Zeicu
4 octombrie 2012
Un sincer HAI SICTIR !!!

Pentru proaspata numire a acestui neica nimeni , UN SINCER , HAI SICTIR BOULE !!! Bai , frac-tu geaman , tot asa arata ca tine , sau e mai slab ?!? Cine dracului l-a pus pe prostul asta in functia asta ?!? Am inteles ca a navigat cu omul fara scoala Baiazid , care e sponsor la PNL Constanta... Dar de aici si pana a-l numi PNL-ul Constanta in functia asta pe acest impostor , e o cale lunga... , chiar daca prostul isi insira niste diplome cumparate de la facultati fantoma din Harsova / Sulina / Lugoj /etc... Ca sa vedeti ce oameni au idiotii astia de la PNL Constanta: un fost sudor de la Petromidia si mare hot la Oil Terminal=LUPU , un strungar=MANEA , un om fara scoala dar mare bandit si hot=JEAN PAUL TUCAN (Belmondo) , si condusi de un contabil fara realizari in viata sa si cu un IQfoarte mic=CAP MARE (DRAGOMIR)...Cutra aia ajunsa consilier , CARP , se compromite iremediabil cu asemenea colegi , dar vedem ca joaca cum ii dicteaza misoginul de Hasotti si CAP MARE Dragomir...HALAL sa-ti fie cucoana Carp , dupa cum iti promovezi femeile din organizatie !!! Cat despre faptul ca a navigat la Oscar ... m-am lamurit... Du-te bai Sagau si vezi-ti de inselatoriile cu locurile de munca pentru prostii de marinari , impreuna cu cutra si vaca aia urata de navasta-ta !!! Iar tu Tita-Calin , din ce in ce ma faci sa cred ca le ceri bani tampitilor astia ca sa-i promovezi in "nemaipomenitele" articole pe care le scrii / compui cu atata "ravna" !?!

Invidioasa Zeicu
4 octombrie 2012
Proasta satului!

Ba zeicu-matii sau cine esti, ai scris numai minciuni despre Sagau si sotia sa. Cei care lucreaza la el la firma sa spuna daca el a cerut ceva ca sa-i trimita in voiaj. Ca esti de la PDL se vede, ca plangi dupa niste nulitati, la fel cum esti si tu. Daca tot urasti PNL-ul, poate-i ceri lu' Zeus sa dea o lege sa-i impuste pe toti si sa-i aduca pe cei frumosi si cinstiti de la PDL la ANR.

anonim
4 octombrie 2012
inca un sincer ,,HAI SICTIR"

cumetre,ai uitat sa mentionezi ca ai fost si un vrednic strangator de spagi...se poate?

eu
4 octombrie 2012
Cu drag, pentru "Olga"!

"Cand cineva vorbeste urat despre tine, nu-ti fa probleme. Pentru ca in realitate nu spune nimic despre tine.Spune totul despre el!!!..."

Răspuns la: Un sincer HAI SICTIR !!!
Adăugat de : Olga Zeicu, 4 octombrie 2012
Pentru proaspata numire a acestui neica nimeni , UN SINCER , HAI SICTIR BOULE !!! Bai , frac-tu geaman , tot asa arata ca tine , sau e mai slab ?!?...
SI DESPRE ANGAJATI ????
4 octombrie 2012
CE FEL DE MANAGER SUNTETI ?

HELOOOOO....ATI AJUNS LA ANR,ASADAR,PRIMUL LUCRU DISCUTATI DESPRE ANGAJATI,DESPRE SOARTA SI VIITORUL LOR.SUNTETI LA CONDUCEREA ANR-LUI,ATI UITAT UNDE ATI AJUNS ? LASATI ABSOLVENTII,VEDETI-VA DE ANGAJATI,ESTE MULT MAI IMPORTANT.VEDETI DEBANDADA SI HAOSUL CREAT.

zeicu
10 octombrie 2012
sagau

pare bun acest porc de Craciun a venit la tanc va avea destul timp sa se ingrase pana la Craciun acest Spagau...hihihi

adrian sandulescu
11 octombrie 2012
Sagau

Te felicit,si daca reusesti sa-ti faci si echipa buna cred ca poti sa rezisti.Cred ca trebuie sa iei de la politic/politicieni numai ce trebuie si cit trebuie !Trebuie sa demonstrezi ca poti face lucruri bune pt.ANR,pt.angajati si poate reusesti sa schimbi ceva ,in bine.

cristin
13 octombrie 2012
Felicitarile mele....

Bravo .....!!! nu te uita la toate panaramele care comenteaza pe aici...stii sa ignori ????? IGNORA.... ITI DORESC MULT SUCCES!!!!! CRISTIN-GL BAFTA MIHAI!!!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4283 secunde