Week-end la Mamaia: plajă animată, hoteluri goale!

365
Week-end la Mamaia: plajă animată, hoteluri goale! - d542a3419c3ad57206a96bcc86155ebc.jpg
Un alt sfârșit de săptămână, de data aceasta mai călduros și cu mult soare. Am luat din nou la pas Mamaia și am cules câteva impresii.
Nu am ocolit Satul de Vacanță, care, la orele amiezii, era destul de animat, dar nu pentru că terasele ar fi fost pline, ci din motivul că pentru foarte mulți este principala cale de acces pedestră în stațiune.
Cozi la mici și bere, mulți bicicliști și... cam atât.
Luna Park, unde cu un leu îți poți măsura forța loviturii cu pumnul, iar pentru cinci lei copilul se poate roti două minute în carusel sau poate conduce o mașinuță electrică timp de trei minute, își aștepta încă clienții.
La capătul dinspre sud al stațiunii, Hotelul Perla, de trei stele, își etalează cu mândrie silueta și privește de la înălțime oarecum dezamăgit în parcarea unde majoritare sunt autoturismele cu numere de Constanța. Intrăm și o întrebăm pe recepționeră care este gradul de ocupare. "Week-end-ul acesta avem cam 16% grad de ocupare, dintr-un total de 214 camere. Am avut sâmbătă și un eveniment pentru care au fost 25 de rezervări. Din programul "Litoralul pentru toți" au fost până acum 15 sejururi, dar sperăm să mai vină", ne-a mai spus ea.
La Hotel Lotus, care dispune de 130 de camere, gradul de ocupare este de 7%. Delfinul și Pescăruș, la o aruncătură de băț de Lotus, nu au deschis încă. Hotel Del Mar, construcție nouă, de patru stele, ne primește cu eleganță și ne oferă prin vocea Valentinei, recepționera de serviciu, informațiile cerute: "Am avut un grad de ocupare de 30% din 90 de camere. Multe cazări au fost și pentru evenimentele organizate la noi în hotel. Pe de altă parte, începe sezonul nunților și astfel mai crește gradul de ocupare", ne-a declarat Valentina.
Până pe la jumătatea stațiunii, plaja este destul de populată, iar salvamarii, cam 30 la număr, patrulează și țin sub observație pe cei ce se află în apă, destul de mulți, dacă ne raportăm la faptul că apa este încă destul de rece.
Trecem și pe la Palm Beach, hotel de patru stele care a pus plaja sa la dispoziție pentru organizatorul evenimentului de sâmbătă, Centrul pentru Migranți Constanța, care a reunit pe migranții din oraș la un picnic pe plajă.
"A fost foarte frumos și mai ales binevenită acțiunea aceasta, care a dat posibilitatea oamenilor de diferite etnii să se cunoască, să socializeze", ne-a spus patronul hotelului.
Alături, la Venus, hotel de două stele cu 144 de camere, Nicoleta, recepționera, ne spune că în week-end a avut 23 de camere ocupate.
"Cred că în perioada următoare vom ajunge la 50% grad de ocupare, după ce intră copiii în vacanță", adaugă ea. "Începând de duminică se va deschide Festivalul de teatru pentru elevi, și cele mai multe camere sunt ocupate de elevi participanți din Moldova și Turcia", ne spune Nicoleta în încheierea scurtei noastre discuții.
La Hotel Riviera, Simona, fata de la recepție, ne informează că sunt ocupate cam 20% din cele 230 de camere.
"Anul trecut, am avut, în medie, cam 50% grad de ocupare. Sper să fie și anul acesta măcar la fel. Nu avem plajă proprie, dar există piscină, care va fi deschisă începând cu 15 iunie", a adăugat ea.
Mai trecem pe la Hotel Mamaia, de cinci stele, care se laudă cu 90% grad de ocupare, e drept, dintr-un total de 24 de camere.
Pe lista noastră se află și Iaki, de departe cel mai "populat" hotel, care ne-a raportat un grad de ocupare de invidiat: 100%!
Aici, de 1 Iunie, ziua copilului va fi sărbătorită cu mic, cu mare, la un preț de 50 de lei de persoană, iar adulții se pot bucura și de relaxare în SPA-ul hotelului, fără costuri suplimentare.
Ne suim în trăsura lui Osman și ne întoarcem înapoi să luăm pulsul comerțului în zona cazinoului.
Aici găsim magazine cu marfa scoasă cât mai la vedere, cu prețuri de bazar, clienți mai mult curioși, patroni nemulțumiți:
"E din ce în ce mai rău, de la an la an", se lamentează unul dintre ei.
Terasele se pare că au avut cel mai mult de câștigat de pe urma acestui week-end însorit. Și, bineînțeles, cei care au profitat de apa mării, și de două zile de plajă.
Cezar PETROVICI

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.798 secunde