Viorel Oleniuc, prima victimă a USL

1097
Viorel Oleniuc, prima victimă a USL - d76fbe3f9c1f23538ea8f8f022a45651.jpg
Delegația Permanentă a Partidului Național Liberal - filiala Constanța a decis, la sfârșitul săptămânii trecute, excluderea din PNL a consilierului local din Mangalia și membru al BPJ al PNL Constanța, Viorel Oleniuc. Potrivit comunicatului din partea PNL, decizia vine ca urmare a "declarațiilor publice tendențioase repetate făcute de Viorel Oleniuc la adresa activității organizației PNL Mangalia și a USL Constanța".

"Este întovărășirea unor persoane ce au ca țintă bugetul local"
Contactat telefonic, Viorel Oleniuc s-a arătat resemnat de situație, declarând că preferă exclude-rea, el nedorind să facă parte din "această structură struțo-cămilă numită USL".
Oleniuc a declarat că nu se va opune deciziei luate de PNL și afirmă că va rămâne liberal până când PNL va reveni la vechea structură. De asemenea, con-silierul a explicat că, în ceea ce privește Mangalia, USL înseamnă "întovărășirea unor oameni ce au ca țintă principală bugetul local".
"Nu voi contesta decizia de excludere din PNL. Practic, am fost exclus din USL. Eu voi rămâne li-beral și am fost exclus pentru că am ales să nu rămân mut precum colegii mei în fața unei uniuni care este făcută în detrimentul orașului și locuitorilor acestuia. La Mangalia, USL este o adevărată întovărășire a unor persoane a căror principală țintă este bugetul local, nicidecum interesele și nevoile oamenilor. Consider că atitudinea celor care nu sunt de acord cu ce se întâmplă, dar nu spun nimic este o participare tacită la acest dezastru", afirmă Oleniuc.

"Prin excluderea mea, i s-a creat un culoar favorabil lui Tusac"
Referitor la existența unor alte persoane care îi împărtășesc opinia, Viorel Oleniuc a declarat că, în perioada imediat următoare, "zeci, chiar sute" de membri PNL vor pleca din partid sau își vor depune demisia din funcțiile administrative pe care le ocupă.
"Există zeci, chiar sute de persoane nemulțumite de această situație, care își vor prezenta în curând demisiile. Oamenii aceștia nu sunt de acord cu călușul pus de PSD Constanța. Prin excluderea mea, i s-a creat un culoar favorabil lui Tusac (n.r. - primarul Mangaliei) și echipei sale. Politica pe care o fac ei este o afacere, investesc bani ca să poată ulterior să scoată tot ei pentru conturile de la Bruxelles sau proprietățile din Pipera, dar veți vedea anul viitor, la alegeri, că dorința oamenilor este alta", afirmă Oleniuc.
Întrebat dacă are intenția de a trece în alt partid, Oleniuc a afirmat că preferă să rămână "independent, dar liberal" și că va aștepta momentul în care PNL va rupe legătura cu PSD.
"Rămân independent, de fapt eu sunt liberal. În momentul în care această uniune struțo-cămilă care nu ține cont de niciun fel de doctrină va lua sfârșit, PNL-ul mă va găsi tot liberal", a menționat Oleniuc.
Cu privire la activitatea sa de consilier, Viorel Oleniuc a declarat că nu se va mai prezenta la niciuna dintre ședințele Consiliului Local, deoarece nu vrea să "procedeze în același mod abuziv ca și Tusac".
"Până în momentul în care voi fi invalidat, nu voi mai participa la ședințele de Consiliu Local. Nu vreau să mă folosesc de această situație așa cum a făcut Tusac, care amânat ședințele timp de șapte luni, deoarece trebuia să invalideze doi consilieri și avea nevoie de voturile acestora", afirmă Viorel Oleniuc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3919 secunde