Oamenii din Dumbrăveni se plâng că nu sunt lăsați să lucreze la cariera de piatră a RAJDP

725
Locuitorii comunei Dumbrăveni reclamă faptul că Regia Județeană de Drumuri exploatează cariera de piatră din comună folosind forță de muncă din alte localități. De asemenea, primarul Gheorghe Cenușă a specificat că exploatarea se face "mai mult cu japca", administrația locală primind foarte puțini bani de la RAJDP.
Aflat în audiențe în județ, prefectul Claudiu Palaz a fost informat că mulți dintre oamenii din localitatea Dumbrăveni, care lucrau la cariera de piatră de la ieșirea din comună, au fost concediați, rămânând astfel fără un loc de muncă și fără posibilitatea de a-și întreține familiile.
"Am lucrat la carieră la RAJDP, după care m-au trimis în șomaj. Și sunt mulți care au lucrat acolo și care au fost trimiși în șomaj. Nu se poate așa ceva, lucrează alții, sunt aduși cu autobuzele să muncească pe terenurile noastre!", a declarat Petre M., unul dintre locuitorii comunei.
Prefectul Claudiu Palaz a specificat faptul că, în mod normal, în comunele în care există astfel de investiții, firma în cauză are obligativitatea de a folosi forța de muncă locală.
Cu privire la această situație, primarul Gheorghe Cenușă a menționat că a încercat să ia poziție și să discute cu responsabilii RAJDP, dar nu i s-a arătat disponibilitate de colaborare. De altfel, Cenușă a explicat că aceasta nu este singura problemă cu care administrația locală se confruntă în relația cu Regia Județeană de Drumuri. Potrivit declarațiilor sale, pentru exploatarea carierei de piatră ce aparține primăriei, RAJDP plătește administrației locale, la trimestru, doar suma de 400 de lei, în condițiile în care încasările lor pe piatra colectată și ulterior vândută sunt mult mai mari.
"Am avut discuții mari cu ei. Le-am spus să facem alt contract. Ni s-a spus că facem, că vom primi mai mulți bani și, în loc să primim mai mulți bani, au modificat perioada contractului și au prelungit perioada pe care aveau posibilitatea de exploatare", a declarat Cenușă.
Prefectul i-a specificat primarului că într-o astfel de situație este necesară o reziliere sau o modificare cât mai rapidă a contractului, deoarece RAJDP "nu face altceva decât să își bată joc" de părțile implicate. Palaz a promis că se va implicat în această situație și va încerca să găsească o modalitate prin care atât Primăria, cât și locuitorii comunei să poată beneficia de pe urma carierei de piatră, care, până la urmă, aparține localității Dumbrăveni.
***
La solicitarea oamenilor din Dumbrăveni, prefectul Claudiu Palaz va trimite materialele necesare captării încă unui izvor din Dumbrăveni, ce va deservi la buna funcționare a cișmelei din localitate.
Astfel, locuitorii comunei au menționat că ar avea nevoie de aproximativ zece saci de ciment și 12 metri de conductă, pentru a pune în valoare izvorul, promițând că forța de lucru o vor asigura ei. Vizibil impresionat de întreaga zonă, Palaz a promis că, în cursul acestei săptămâni, va trimite cele necesare. De asemenea, prefectul i-a sugerat primarului Gheorghe Cenușă că, în valea din fața cișmelei, poate fi construit un lac de acumulare. Edilul a specificat că va lua în considerare această idee și că, dacă se vor găsi fonduri, va trece la aplicarea ei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7588 secunde