Taxa de drum marca "Nicușor", suspendată de prefectul Palaz

1525
Taxa de drum marca
Prefectul Claudiu Palaz a atacat în contencios-administrativ Hotărârea 352/15.12.2010 adoptată de Consiliul Județean Constanța în ședința publică din 15.12.2010, solicitând instanței anularea acesteia.
Potrivit hotărârii 352, la momentul respectiv, CJC a decis aplicarea unor tarife suplimentare de utilizare a drumurilor județene pentru autovehiculele care depășesc masa maximă admisă și dimensiunile maxime de gabarit.
Prefectul a atacat această hotărâre invocând faptul că aplicarea unei astfel de taxe pentru anul fiscal 2011 ar fi trebuit votată și aprobată până la data de 01.07.2010.
"Este vorba despre hotărârea prin care Consiliul Județean a aprobat modificarea și completarea anexei nr. 4d din HCJ 5/2007 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2007, modificată și completată. Prin Hotărârea 352/15.12.2010 se fixează impozitele și taxele locale, alte taxe asimilate acestora, precum și amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010, or conform normelor legislative în vigoare o astfel de hotărâre ar fi trebuit adoptată până la 01.07.2010. În cazul în care acestea au fost aprobate pentru anul fiscal 2011, se repetă aceeași încălcare a prevederilor legale, nerespectându-se termenul de 02.07.2010", a explicat Claudiu Palaz.
În plus, prefectul a menționat faptul că această hotărâre încalcă și alte norme, prioritară fiind cea care reglementează moneda și în care sunt stabilite tarifele sau raportarea indicelui de inflație. De asemenea, hotărârea "încalcă principiul autonomiei financiare locale, ordonanța privind regimul drumurilor și altele".
"Pe lângă aceste aspecte vizând nelegalitatea actului administrativ, Nicușor Constantinescu îl și aplică după bunul lui plac, așa cum se întâmplă de fiecare dată când dispune, spre exemplu, ca angajații de la drumurile județene să oprească anumite autocamioane ale unor societăți comerciale pentru a le supune controlului, în timp ce altele trec lejer pe lângă dispozitivul de cântărire", a declarat prefectul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3965 secunde