USL Constanța așteaptă și tot așteaptă să se încheie semnarea protocoalelor

650
USL Constanța așteaptă și tot așteaptă să se încheie semnarea protocoalelor - 31d269437210a40b17a3fa63882f7d03.jpg
A venit și cea de-a doua zi de vineri în care reprezentanții celor cinci localități rămase pentru semnarea protocolul USL iar nu își vor pune iscălitura pe documentul de înfrățire galben-roșu. Reamintim că localitățile în care încă nu s-a semnat protocoalele de alianță sunt Tuzla, Constanța, Cernavodă, Năvodari și Mangalia.

Dacă, săptămâna trecută, reprezentanții USL Constanța invocau motivul că protocoalele nu pot fi semnate, deoarece multe dintre părțile implicate sunt plecate în afara țării, vinerea aceasta, ei afirmă că "încă nu s-a stabilit nimic în acest sens".
Contactat telefonic, vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir, nu a putut oferi o dată concretă pentru semnarea protocoalelor, folosind eternul termen pe care useliștii l-au dat în ultima vreme: "săptămâna viitoare". Trebuie menționat faptul că Dragomir a vorbit despre "săptămâna viitoare" ca fiind perioada în care se va stabili data de semnare, nicidecum perioada în care va avea loc oficializarea propriu-zisă a protocoalelor. Într-o astfel de situație, putem să ne întrebăm cât mai are de așteptat barca USL până își ridică ancora de la Constanța?
Referitor la motivul pentru care semnarea protocolului pentru aceste cinci localități durează atât de mult, în condițiile în care la celelalte semnări nu au fost impedimente, Dragomir a spus că "nu există problemele vehiculate în presă". Totuși, el a amintit despre situațiile delicate de la Mangalia și Năvodari, spunând că și acolo se va ajunge la consens, la un moment dat.
"La Tuzla și Cernavodă s-a rezolvat, la Mangalia să vedem, că l-au dat afară pe Oleniuc, iar la Năvodari problemele sunt ca și soluționate", explicat Dragomir.

Cu privire la declarațiile primarului Nicolae Matei, care afirma, în urmă cu aproximativ două săptă-mâni, că organizația PSD Năvodari va fi desființată, Dragomir a replicat: "Matei a declarat tâmpenii. Nu am stabilit niciodată să des-ființăm organizația PSD Năvodari, doar i-am dat un termen, pentru că așa este normal, avem și noi un calendar, avem termen de la centru pentru a face sondaje, dar nu suntem la armată! I-am spus să stabilească lucrurile până pe 5 mai, dar niciodată nu s-a pus problema desființării organizației. Păi noi suntem nebuni? Este o organizație importantă, până la urmă avem nevoie de voturile lor. Le-am dat doar termen să se înțeleagă, pentru ca USL-ul să funcționeze în condiții normale", a declarat Dragomir.
În privința desfășurării alegerile din 2012, Cristinel Dragomir spune că, până pe 15 iulie 2011, organizațiile USL au obligația de a trimite sondajele realizate la nivelul reședințelor de județ și la nivelul consiliului județean. De asemenea, până pe 15 septembrie, trebuie făcute astfel de sondaje și pe localități.
Întrebat dacă, după informațiile actuale, consideră că se va merge mai mult pe liste separate decât pe liste comune, Dragomir a spus că, în opinia sa, "strict personală", pentru alegerile din 2012, organizațiile celor trei partide vor alege varianta "USL în proporție de 100%".
"Convingerea mea este că se va merge 100% pe USL, pentru liste separate ar însemna cheltuieli extraordinare. Nu putem să stăm acum după orgoliile unora și altora, fie că este vorba despre Mangalia sau despre Năvodari. De altfel, despre Matei s-a stabilit deja că el va fi în mod clar candidatul, iar această propunere a venit din partea PNL, dar Matei nu poate să treacă peste orgoliile și fixațiile lui. Ei s-au certat, s-au bălăcărit de ceva vreme, Matei e ambițios, Tucan e ambițios. Oricum, nu s-a pus problema de sancțiuni, dacă nu se înțeleg, prelungim termenul până s-or înțelege, nicidecum să desființăm organizația", a declarat Dragomir.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5949 secunde