USL se îneacă la mal, în județul Constanța

1463
USL se îneacă la mal, în județul Constanța - 0cb659314891ad7493e215888a1962f6.jpg
Deși în urmă cu două zile membrii USL se lăudau că județul Constanța este fruntaș în privința semnării protocoalelor de alianță, se pare că pentru ultimele cinci localități rămase s-au cam înecat corăbiile.
Până acum, oficializarea documentelor a mers ca unsă. Președinții organizațiilor locale ale PSD, PNL și PC s-au prezentat la sediul USL de la Trocadero, au semnat, s-au pupat și și-au văzut mai departe de treabă. Același lucru însă nu se poate spune și despre organizațiile din localitățile Constanța, Năvodari, Mangalia, Cernavodă, Tuzla.
Încă din momentul în care structura politică era în stadiu de idee, în majoritatea localităților menționate au fost voci, atât din partea PSD, cât și din partea PNL, care au comentat vehement și membrii de partid s-au opus înfrățirii. Ajunsă în ceasul al
12-lea, conducerea Uniunii Social Liberale din Constanța s-a văzut nevoită să amâne semnarea protocoalelor rămase, care în principiu erau programate pentru ziua de astăzi și pentru cea de vineri.

Membrii USL și-au luat vacanță de Paște prelungită
Reprezentanții USL neagă faptul că semnarea a fost amânată din cauza neînțelegerilor, deși există situații concrete în care membrii se află în dispute și nu vor nici în ruptul capului să se înfrățească cu cei cu care nu au putut avea un dialog până acum.
Potrivit declarațiilor secretarului USL, Septimiu Bourceanu, motivul pentru care s-a decis amânarea semnării protocoalelor rămase este acela că mulți dintre semnatari sunt plecați în afara țării.
"O parte din colegii de alianță sunt plecați din țară. De altfel, semnarea nu a fost planificată în mod oficial pentru miercuri (n.r. - astăzi) și vineri, era doar o propunere", a declarat Bourceanu.
Întrebat dacă mai există localități în care încă nu s-a ajuns la un consens, secretarul USL a declarat că din informațiile pe care le are, liderii organizațiilor celor cinci localități rămase se vor întâlni cu siguranță în cursul săptămânii viitoare "joi sau vineri" pentru a încheia protocoalele de alianță.

Năvodari și Mangalia, bețele din roata USL
Referitor la cea mai tensionată dintre situații, respectiv cea de la Năvodari, Bourceanu a declarat că nu vor fi probleme și că are garanția că și acest protocol, ca și celelalte patru, va fi semnat.
Totuși, Bourceanu a specificat că cine nu va dori să semneze va trebui să suporte consecințele acțiunilor sale, dând exemplul excluderii din partid a lui Mircea Munteanu.
"Se vor semna toate protocoalele rămase. Trebuie înțeles că interesul național este mai mare decât interesele membrilor. Termenul dat domnului Matei și eventualele sancțiuni țin strict de conducerea PSD. Partidul Național Liberal a explicat importanța semnării acestui protocol destul de clar prin excluderea din partid a lui Mircea Munteanu. Cine vrea să semneze, să semneze, cine nu vrea să semneze, să nu semneze, dar va trebui să suporte consecințele", a declarat Bourceanu.
Trebuie specificat faptul că Nicolae Matei are termen până astăzi să se hotărască dacă va semna protocolul USL, protocol care îi cere să renunțe la actualul viceprimar și la încă trei consilieri. În caz contrar, organizația PSD Năvodari, căruia Matei îi este președinte, va fi desființată.
Într-o situație similară se află și organizațiile PSD și PNL din Mangalia. Este binecunoscut faptul că primarul Mihai Claudiu Tusac are o relație mai "specială" cu consilierii săi din partea PNL și nu numai. Referitor la acest aspect, președintele PNL Mangalia, viceprimarul Sorin Andrei, spune că la ora actuală se încearcă soluționarea problemelor de comunicare existente la nivel local între PSD și PNL. Există o serie de zvonuri potrivit cărora, Tusac va încerca să îl scoată din funcție pe actualul viceprimar așa cum s-a întâmplat și cu cei doi predecesori ai săi.
"Există tot felul de scenarii. În privința semnării protocolului, la momentul actual încă se mai discută la nivelul conducerii județene, atât la noi, cât și la PSD. În ce privește Mangalia, este o perioadă în care încercăm să găsim puncte comune de discuție. În fiecare marți facem întâlniri USL în care analizăm împreună proiecte. Trebuie să ținem cont că la Mangalia a fost o situație mai atipică până acum, dar dacă nu încercăm să facem nimic…", a declarat Sorin Andrei.
Situația localităților cu "probleme" este recunoscută și de președintele PNL, Constanța, Gheorghe Dragomir, care în urmă cu două zile spunea că "în privința organizațiilor din Cernavodă, situația tensionată a fost soluționată, rămânând să se finalizeze discuțiile pentru Năvodari și Mangalia".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : "ÎNTÂI… MAI TOVĂRĂȘEȘTE"
Pagina a fost generata in 0.2632 secunde