Consilierii locali, revoltați de atitudinea primarului

"Tusac vrea să îndatoreze Mangalia cu 10 milioane de euro"

1222
Vicepreședintele PDL Mangalia, Paul Foleanu, membru al consiliului local, se declară revoltat cu privire la acțiunile primarului Mihai Claudiu Tusac, care și-a anunțat intenția de a împrumuta 10 milioane de euro de la bănci pentru a finanța o serie de lucrări publice.
Potrivit declarațiilor consilierului, acest împrumut nu-și are justificare, în condițiile în care proiectele pe care primarul dorește să le facă sunt deja prevăzute și finanțate prin bugetul local pe 2011.
"Am aflat cu uimire, din presă, că primarul Tusac, după ce a cheltuit după bunul său plac bugetele Mangaliei din ultimii trei ani, pe tot felul de petreceri populiste, pomeni electorale, palmieri și asfaltări de fațadă, acum, asemeni greierului din fabula «Greierul și furnica», s-a trezit brusc din cântat și dorește să împrumute Mangalia la bănci cu 10 milioane de euro, pentru a-și asigura un nou mandat de primar", afirmă Foleanu.
De asemenea, Foleanu spune că acest împrumut ar însemna îndatorarea la bănci a orașului pentru viitorii 15 ani. Consilierul explică faptul că, din veniturile proprii ale administrației locale, există deja sursele de finanțare pentru lucrările de reabilitarea iluminatului public, tramei stradale și sistemului de irigații spații verzi în stațiunea Neptun, infrastructură în cartierele Dobrogea I și II, sistematizare ANL, locuințe tineri și locuințe sociale.

O nouă listă de proiecte "păguboase"
În plus, un alt aspect deranjant din punctul de vedere al lui Foleanu este lista făcută de primar, care circulă în rândul consilierilor și pe care sunt trecute mai multe proiecte de hotărâri "păguboase".
"Până la această dată, nu a fost convocată în mod oficial o ședință de consiliu local, însă circulă printre consilieri o listă făcută de primar, pe care sunt trecute mai multe proiecte de hotărâri dintre care vă enumăr pe cele mai păguboase: desființarea Casei de Cultură Mangalia, desființa-rea ADPP Mangalia și înființarea unui SRL care să se ocupe cu admi-nistrarea domeniului public și privat al Mangaliei, delegarea unui SRL a gestiunii serviciului de iluminat public, finanțarea Asociației «Sudul Litoralului» cu peste 200.000 euro pentru proiectul «Ofensiva Sudului», cât și alte «proiecte neprevăzute»", declară consilierul local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu plec la alt partid!"
Pagina a fost generata in 0.4944 secunde