Președintele Traian Băsescu:

"Voi declanșa o discuție despre termenul aderării României la moneda euro"

606
Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, în Estonia, că va declanșa o dis-cuție la nivelul BNR, al Guvernului, a analiștilor pentru a se ajunge la o concluzie dacă este bine ca România să-și mențină obiectivul 2015 pentru accesul la moneda euro sau va trebui îmbunătățită performanța economică.
"Sigur că problema euro a fost una din problemele discutate. Vă pot informa, cum l-am informat și pe domnul președinte, că, deocamdată, obiectivul României nu a fost schimbat - acces în zona euro în 2015. Modul cum reușim să reducem deficitul bugetar, dar și nivelul de îndatorare ne îndreptățesc să menținem acest obiectiv, dar, în același timp, criza economică ne-a dat o lecție extrem de serioasă tuturor. Va trebui să ne reanalizăm obiectivul accesului în zona euro prin prisma lecției crizei", a declarat Traian Băsescu, după discuțiile cu omologul său eston, Toomas Hendrik Ilves.
De asemenea, președintele României a mai afirmat că va declanșa o dezbatere pe tema termenului de aderare la moneda euro.
La rândul său, întrebat despre cum a afectat cetățenii aderarea Estoniei la zona euro, șeful de stat eston a apreciat că cel mai important aspect al aderării l-a reprezentat înlăturarea fricii estonienilor cu privire la devalorizarea monedei naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Emil Boc rămâne premier
Pagina a fost generata in 0.4611 secunde