Sanatoriile constănțene țintesc spre categoriile fruntașe

707
Sanatoriile constănțene țintesc spre categoriile fruntașe - e7fbe8682857b4751f948e0af18de9dd.jpg
Depunerea documentației pentru clasificarea spitalelor într-o categorie de competență este în plină desfășurare. Încă dinainte de a se da startul procedurii de clasificare, ministrul Sănătății, Cseke Attila, dar și autoritățile județene atrăgeau atenția că Spitalul Județean Constanța este unitatea cu cele mai mari șanse de a se încadra în categoria I. Nu este însă singura unitate din județul nostru care îndeplinește criteriile pentru "un nivel de competență foarte înalt". Sau cel puțin așa susțin reprezentanții altor spi-tale, care au întocmit deja actele prin care solicită clasificarea.
Vasilică Rusu, managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, consideră că unitatea îndeplinește toate condițiile pentru a se încadra în categoria I M (monospecialitate).
"Avem cel mai mare număr de paturi din județ, 935, avem dotări, există și un nucleu de cercetare. Pacienții vin din întreaga țară și de peste hotare. De aceea, cred că ne încadrăm la categoria I M", a afirmat managerul.
La rândul său, dr. Laura Maria Condur, managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, spune că unitatea îndeplinește criteriile pentru a fi încadrată în categoriile II M sau III.
"Sunt în curs de a depune actele la DSP Constanța. Îndeplinim condițiile pentru a ne clasifica într-o categorie de competență înaltă, dar rămâne de văzut ce se va stabili. Peste 80% dintre pacienții noștri sunt din alte județe, avem linii de gardă, avem dotări", a afirmat medicul. De asemenea, conducerea sanatoriului a depus, în cursul săptămânii trecute, actele pentru a fi acreditarea europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.991 secunde