De la începutul lunii februarie

Zece nave atacate de pirați și șapte marinari răpiți

470
1
Zece nave atacate de pirați și șapte marinari răpiți - piratisomalezi-1360941085.jpg
Golful Aden și zona de coastă a Somaliei au scăpat de sub controlul piraților. Numărul atacurilor asupra navelor comerciale a scăzut dramatic, ca urmare a prezenței gărzilor înarmate la bordul acestora. 

În schimb, fenomenul pirateriei s-a intensificat în apele Indoneziei și Nigeriei. 

De la începutul lunii februarie, au fost înregistrate 10 atacuri piraterești, dintre care: patru în apele Indoneziei, patru pe coasta Nigeriei, unul în apele Coastei de Fildeș și unul în Singapore. Șase atacuri au reușit, iar patru au eșuat datorită vigilenței echipajelor. 

În patru atacuri au fost folosite arme de foc, iar în două dintre ele s-a tras asupra navelor și echipajelor. Doi marinari au fost răniți, iar un al treilea rănit a decedat în drum spre spital. 

Patru dintre navele abordate de pirați au fost jefuite, iar de pe trei au fost răpiți șapte navigatori, dintre care un român. 

Cei mai periculoși sunt pirații de pe coasta Nigeriei, care îi copiază tot mai mult pe pirații somalezi. Bandiții sunt din ce în ce mai bine înarmați, sunt tot mai agresivi și atacă la distanțe tot mai mari de țărm. 

Dacă în urmă cu doi - trei ani se mulțumeau să atace navele aflate în zona de ancoraj sau de încărcare - descărcare, să fure marfa și bunurile echipajului, acum răpesc navigatori, în special comandanți și șefi mecanici, pentru a obține răscumpărări. 

Este posibil ca atacurile date în largul mării să fie dirijate de la bordul unor nave mamă, așa cum procedau pirații somalezi. 

Comentează știrea

MARIAN
17 februarie 2013
AUTORITATILE ROMANE DE CE TAC???

DE CE AUTORITATILE ROMANE NU SE IMPLICA?CE FACE MAE?CORLATEANU DOARME/S-A MOLIPSIT DE LA CACARAU? DACA ERA VORBA DE ZIARISTI RAPITI SAU MUNCITORI LA VREO RAFINARIE AVEAM PARTE DOAR DE BREKING NEWS LA TOATE TELEVIZIUNILE...DE MARINARUL ROMAN NIMIC ABSOLUT.DE CE MIHALCIOIU SI MAE TAC?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3967 secunde