ZI CU EMOȚII pentru Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani de închisoare. Tribunalul judecă cererea de întrerupere a pedepsei

298
ZI CU EMOȚII pentru Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani de închisoare. Tribunalul judecă cererea de întrerupere a pedepsei - 02hayssamnd465x390-1526367632.jpg

Articole recomandate

Tribunalul Dâmbovița judecă marți cererea de întrerupere a pedepsei pe motive medicale formulată de Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani și patru luni de închisoare.

Omar Hayssam este încarcerat la Penitenciarul Mărgineni din județul Dâmbovița. Dosarul a fost înregistrat în noiembrie 2017.

La termenul precedent, din 24 aprrilie, instanța a respins ca neîntemeiată cererea formulată de către petentul Omar Hayssam, prin apărător, având ca obiect efectuarea unei noi expertize medico-legale de către INML Mina Minovici, la care petentul să aibă posibilitatea de a beneficia de serviciile și cunoștințele unui expert parte.

"Admite cererea formulată de procurorul de ședință și dispune avizarea din punct de vedere științific, a raportului de expertiză nr. A5/12445/2017, de către Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici. Pune în vedere petentului, prin apărător, ca cel mai târziu la termenul din 15.05.2018 să depună la dosar, în scris, aspectele care consideră necesar să fie comunicate, pentru a fi analizate de Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici, privind modalitatea de întocmire și concluziile raportului de expertiză nr. A5/12445/2017", se arată în decizia instanței.

Fostul președinte Traian Băsescu declara, în 12 martie, că a fost sunat de către soția lui Omar Hayssam și că s-a întâlnit cu aceasta, care i-a spus că fostul om de afaceri sirian este "extraordinar de bolnav" și "probabil o să moară în închisoare".

Omar Hayssam a fost condamnat în anul 2014 la 23 de ani și patru luni de detenție în urma contopirii pedepselor din cele trei dosare în care fusese condamnat pentru terorism, înșelăciune și fraude, respectiv dosarul răpirii celor trei jurnaliști în Irak, dosarul înșelăciunii în cazul "Volvo" și cel al fraudelor din cauza "Foresta Nehoiu".

În martie 2005, jurnaliștii Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian au fost răpiți la Bagdad, iar o lună mai târziu autoritățile române îl rețineau pe Omar Hayssam. Deși președinția anunța la acel moment că Omar este acuzat de implicare în răpirea jurnaliștilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian, la Bagdad, el a fost arestat preventiv pentru infracțiuni economice, într-un alt dosar.

La aproape un an și o lună de la plasarea lui în arest, instanța a dispus eliberarea, din motive medicale, la propunerea procurorului Ciprian Nastasiu, cel care ceruse și arestarea sirianului. Eliberarea a fost cerută pe motiv că starea de sănătate a inculpatului s-a degradat, după o operație pentru cancer la colon care a avut loc în 17 ianuarie 2006, la Spitalul Penitenciar Rahova.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave, fiind dat în urmărire generală la nivel național și internațional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel București, în iulie 2006. Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după șapte ani de la fugă sa din țară, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Martie 2016
Stire din Eveniment : Omar Hayssam, la DNA
Pagina a fost generata in 1.5198 secunde