10 kilograme de obiecte vechi și bijuterii din metal alb, găsite în bagajul unui călător, la frontieră

159
10 kilograme de obiecte vechi și bijuterii din metal alb, găsite în bagajul unui călător, la frontieră - ero32474600-1557226400.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca și lucrătorii vamali au descoperit, în bagajele unui cetățean chinez, peste 10 kilograme de obiecte vechi și bijuterii din metal alb, presupuse a fi din argint, fără documente legale. Obiectele au fost oprite, urmând a fi evaluate și expertizate.


Potrivit Poliției de Frontieră, luni după-amiază, la Punctul de Trecere a Frontierei de la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca s-a prezentat, pe sensul de ieșire din țară, călătorind pe ruta Cluj-Munchen-Beijing, un cetățean chinez în vârstă de 32 de ani.


"Cu ocazia controlului de securitate, lucrători din cadrul Brigăzii Antitero ne-au informat că au suspiciuni cu privire la bagajele persoanei în cauză, fapt pentru care polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit al acestora. Astfel, au fost descoperite mai multe obiecte vechi și bijuterii din metal alb (cercei, inele, brățări), susceptibile a fi din argint, în greutate totală de 10.737 grame. Cu privire la bunurile descoperite, cetățeanul chinez a declarat că le-a achiziționat de la diverse persoane din diferite târguri de antichități", arată Poliția de Frontieră.

Întreaga cantitate bunuri a fost reținută de către autoritatea vamală, urmând a fi predată Trezoreriei Cluj și Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Cluj în vederea evaluării și expertizării, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3847 secunde