12 ani de închisoare pentru că și-a violat copiii

245
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins apelul declarat de Jan Tistu, bărbatul rămânând astfel condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru că și-a violat copiii. El a fost obligat și la plata a câte 7.000 de lei, drept daune morale, pentru fiecare minor în parte, precum și la plata a 1.750 de lei, drept cheltuieli de judecată.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2004 - august 2005, Jan Tistu, de 38 de ani, din satul Plopeni, profitând de imposi-bilitatea minorilor Ilie Alexandru, de 7 ani, și Olimpia Florentina, de 13 ani, de a se apăra, ar fi întreținut relații sexuale orale cu aceștia. Cei doi copii se aflau la vremea respectivă în îngrijirea sa.
Minorii poartă numele bărbatului, dar provin din relațiile extraconjugale ale mamei, Maria Tistu. În timpul anchetei, mama lor a declarat că l-a surprins pe soțul ei, în două rânduri, în timp ce întreținea relații sexuale. La rândul ei, bunica copiilor a afirmat că a aflat de la fiica sa despre aceste abuzuri.
În momentul de față, bărbatul se află în arestul poliției după ce în urmă cu o lună și-a ucis concubina, tocmai pentru că l-a dat pe mâna autorităților după ce și-a abuzat sexual copiii. După ce a aflat că judecătorii l-au condamnat la 12 ani de închisoare pentru aceste fapte, Jan Tistu a pus mâna pe un cuțit și și-a înjunghiat de mai multe ori nevasta. După ce a fost reținut pentru omor, bărbatul a declarat în fața magistraților că și-ar fi dorit să o ucidă și pe soacră pentru că a depus mărturie în instanță că el și-ar fi violat copiii.
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă și nu mai poate fi atacată. Astfel, Jan Tistu va avea de ispășit cei 12 ani de închisoare la care se vor adăuga, probabil, mulți alții pentru omor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9046 secunde