122 de ani de învățământ profesional de marină

222

Articole de la același autor

Au trecut 122 de ani de la înființarea Școlii de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu", iar pentru a marca acest moment important, ieri, la sediul instituției din Mangalia, a avut loc un interesant simpozion aniversar.

Potrivit reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale, instituția a început să funcționeze la data de 1 noiembrie 1896, la Galați, sub conducerea maiorului Constantin Bălescu, un ofițer capabil, instruit, inteligent și studios.

"Înființarea acestei școli a fost necesară pentru dezvoltarea cunoștințelor sublocotenenților proveniți din Școala de Ofițeri de Artilerie și Geniu. Prima serie de ofițeri-elevi a început cursurile în toamna anului 1896. Până în anul 1900, Școala de Aplicațiune a Sublocotenenților de Marină a funcționat la Galați, iar ofițerii de marină, specializați în flotele străine, au fost primii profesori ai acestei școli. Anul școlar începea la data de 1 noiembrie, durata cursurilor era de doi ani, iar materiile predate erau Manevre, Navigație și hidrografie, Artilerie, Torpile și electricitate, Construcțiuni navale și Mașini marine", au declarat reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale.

Peste ani și ani, Școala de Aplicație a Forțelor Navale s-a mutat la Mangalia și are ca misiune principală pregătirea absolvenților Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" pentru încadrarea primei funcții. În același timp, instituția se ocupă și de perfecționarea pregătirii profesionale a ofițerilor și a maiștrilor militari din Forțele Navale, precum și formarea și dezvoltarea profesională a soldaților profesioniști pentru Forțele Navale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5712 secunde