140.000 euro despăgubiri morale, pentru o tânără grav accidentată

318
140.000 euro despăgubiri morale, pentru o tânără grav accidentată - judecatori-1473944317.jpg

Articole recomandate

Judecătoria Ștefan-Vodă a decis acordarea unei sume record de 140 de mii de euro drept despăgubiri unei tinere grav accidentate. 


Instața de fond a stabilit că cel care a produs accidentul urmează să-i achite victimei daune morale și materiale în sumă de 140 de mii de euro, iar din cauza faptului că aceasta nu mai este aptă de muncă, veniturile ratate să-i fie compensate cu 4.500 de lei pe lună, până la atingerea vârstei de pensionare. 


În condițiile în care instanțele din Moldova acordă sume infim de mici drept despăgubiri, avocații spun că este o decizie îmbucurătoare, deși hotărârea poate fi atacată în instanța superioară, scrie bizlaw.md


Victima a fost accidentată grav în 2014, iar de atunci nu se mai poate deplasa, decât în scaun cu rotile. Magistrații au concluzionat că acesteia i-au fost prejudiciate grav sănătatea și integritatea fizică, în consecință i-a fost admisă cererea de încasare a prejudiciilor materiale și morale. 


Astfel, instanța a stabilit drept prejudiciu material suma de 64 de mii de lei; venituri ratate – 4.500 lei lunar, până la atingerea vârstei de pensionare; cheltuieli de reabilitare – 40.000 dolari (sau echivalentul în valută națională); cheltuieli de deplasare – 800 euro (sau echivalentul în valută națională); prejudiciu moral în mărime de 100.000 de euro (sau echivalentul în valută națională). Hotărârea poate fi atacată în instanța superioară.


Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea Judecătoriei Ștefan-Vodă, scrie unimedia.info


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9175 secunde