15 zile fără accidente rutiere, la Constanța. "Respectați regulile de circulație!"

489
15 zile fără accidente rutiere, la Constanța.

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au făcut un bilanț al anului 2018, până în prezent, și spun că cifrele sunt îmbucurătoare, numărul accidentelor scăzând față de anul trecut. Totuși, deocamdată, bilanțul include doar 15 zile fără accidente rutiere la nivelul județului Constanța.

"Una dintre preocupările permanente ale Poliției Române, prin Direcția Rutieră, reprezintă îmbunătățirea continuă a nivelului de conștientizare a participanților la traficul rutier, cu privire la expunerea acestora la pericolul încălcării regulilor de circulație, care pot duce la înregistrarea unor evenimente grave. Numeroasele acțiuni desfășurate în teren de către polițiștii rutieri constănțeni au dorit și pe parcursul anului 2018 sensibilizarea participanților la traficul rutier, care prin adoptarea unui comportament adecvat și civilizat, dar și prin respectarea strictă a regulilor de circulație, să conducă la idealul de o zi fără accidente rutiere", precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Potrivit acestora, în luna ianuarie au fost trei zile fără accidente rutiere (6, 12 și 16), a urmat februarie (8, 9, 12, 20, 23, 26), apoi martie (1 și 18), aprilie (7 și 27), 28 august și 2 octombrie. La prima vedere, ar fi o înșiruire a unor date din calendar, dar, pentru polițiștii rutieri constănțeni, au fost 15 zile în care nu au înregistrat niciun accident rutier la nivelul județului.

"De asemenea, în primele nouă luni ale anului în curs, la nivelul județului Constanța au fost înregistrate 65 de evenimente rutiere grave, în scădere cu 12 față de perioada similară a anului trecut. În cadrul acestor evenimente, s-au înregistrat 35 de decese, cu șapte mai puține, respectiv 39 de răniți grav, cu 12 mai puțini decât anul trecut", mai spun oamenii legii.

Recomandările oamenilor legii

Polițiștii constănțeni ne fac și câteva recomandări care să ne ajute să evităm incidentele neplăcute. În primul rând, înainte de a pleca la drum, trebuie să verificăm starea autovehiculului și să ne asigurăm de buna funcționare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalațiilor de iluminare-semnalizare. Nu trebuie să uităm de triunghiurile reflectorizante și trusa medicală de prim-ajutor.

Discuțiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil vă pot distrage atenția în momente vitale. Polițiștii ne sfătuiesc să respectăm normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule. Oboseala la volan ne poate fi fatală. Planificați-vă în așa fel călătoriile, încât să nu parcurgeți într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

În plus, folosirea centurii de siguranță este obligatorie. "Atașați-vă centura de siguranță înainte de plecarea la drum, vă poate salva viața în caz de accident. Nu conduceți niciodată sub influența băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și poate determina scăderea acuității vizuale și auditive a șoferilor. Legea pedepsește conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce șoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentrația de alcool în sânge depășește limita legală!", avertizează polițiștii constănțeni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3466 secunde