2,3 milioane de țigarete și peste 3 tone de tutun brut, confiscate de vameși

108
2,3 milioane de țigarete și peste 3 tone de tutun brut, confiscate de vameși - 23milioanedetigaretesipeste3tone-1673637458.JPG

Articole de la același autor

Vameșii români au participat la operațiunea „Joint Action Day Finestra2”, desfășurată sub coordonarea Agenției Europene pentru Gestionarea Cooperării Operaționale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (FRONTEX) la jumătatea lunii decembrie a anului trecut.

Scopul acesteia a fost combaterea criminalității la frontiera terestră externă a estului și sud-estului Uniunii Europene, cu accent principal pe combaterea infracționalității din domeniul contrabandei cu tutun și produse din tutun.

Operațiunea a avut drept co-lideri România (autoritatea vamală, poliția națională și poliția de frontieră) și Moldova. Totodată, au participat și reprezentanți ai cinci agenții europene și organizații internaționale (FRONTEX, EUROPOL, OLAF, SELEC și INTERPOL).

Pe perioada desfășurării operațiunii au fost descoperite 2,3 milioane de țigarete de contrabandă și peste 3 tone de tutun brut. Echipele Autorității Vamale Române au confiscat 110.300 de țigarete și 1.085 litri de băuturi alcoolice.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și pe viitor, împreună cu celelalte autorități de aplicare a legii din România, în scopul combaterii traficului ilicit cu tutun și produse din tutun la frontierele Uniunii Europene.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5037 secunde