27 de militari români, decorați de ambasada SUA pentru fapte de curaj în teatrele de operații din Irak

913
27 de militari români, decorați de ambasada SUA pentru fapte de curaj în teatrele de operații din Irak - 2eaa7a854bbe0ca588aa9cd22efdf4c1.jpg
27 de militari români care s-au remarcat prin fapte de curaj în timpul îndeplinirii misiunilor în teatrul de operații din Irak au fost medaliați de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, în cadrul unei ceremonii desfășurate vineri, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre.
Militarii români au primit, din partea Forțelor Terestre Americane, medaliile Bronze Star Medal, Meritorious Service și Army Commendation.
"Astăzi, în provincia Zabul din Afganistan avem militari americani sub comandă română. Este un lucru pe care nu l-am mai făcut de la Bătălia de pe Bulge de acum mai bine de 60 de ani. Ați fost alături de noi în Bosnia, Kosovo, Afganistan și Irak, precum și în numeroase misiuni de observare ONU. Recent ați suplimentat numărul militarilor dumneavoastră din Afganistan cu 50 la sută și o faceți în provincia Zabul, una dintre cele mai periculoase și mai importante din punct de vedere strategic din Afganistan. Înțeleg că forțele dumneavoastră vor constitui aproape jumătate din cele care își îndeplinesc misiunile în această provincie", a declarat ambasadorul SUA, Mark Gitenstein.
Aproximativ 8.500 de militari români au participat, în ultimii șase ani, la misiunile din Irak în cadrul batalioanelor de infanterie, companiilor de poliție militară, echipelor de geniști, detașamentelor medicale, formațiunilor logistice, detașamentelor de informații militare și a structurilor de comandă, alături de partenerii americani, britanici, italieni sau polonezi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9218 secunde