3 irakieni au încercat să intre în România ascunși în termopane

91
3 irakieni au încercat să intre în România ascunși în termopane - termopan-1559473312.jpg
Metodă mai puțin obișnuită de a intra ilegal, aleasă de trei bărbați din Irak și Siria.


Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat trei cetățeni din Irak și Siria, care au încercat să intre ilegal în țară, ascunși într-un microbuz, condus de un cetățean bulgar.


COMUNICATUL POLIȚIEI DE FRONTIERĂ
 
În dimineața de 31.05.2019, la ora 04.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta tâmplărie PVC din Bulgaria, în Germania.


În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperiți trei cetățeni străini, ascunși printre profilele PVC.


În cadrul cercetărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că doi bărbați sunt din Irak și unul din Siria, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Germania.


De asemenea, șoferul autovehiculului a susținut că nu avea cunoștință despre persoanele ascunse în interiorul microbuzului.


Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, grupul de persoane și șoferul bulgar au fost preluați de Poliția de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7631 secunde