32 milioane de lei pentru menținerea pe linia de plutire a flotei militare române

401
Marina Militară Română începe noul an cu baierele bugetului desfăcute. Ministerul Apărării a anunțat joi pe site-ul de licitații publice intenția de a atribui trei contacte, în valoare de peste 32 milioane de lei, fără TVA, pentru repararea și întreținerea navelor, mașinilor și utilajelor aflate în dotarea Comandamentului Flotei.
Primul contract, a cărui valoare estimată se ridică la 30 milioane de lei fără TVA, se referă la servicii de reparare și întreținere pentru submarin, dragoare maritime, corvete, cazarma plutitoare, fregate, nave purtătoare de rachete, puitoare de mine, remorchere, nave hidrografice, nave de comandament, vedete blindate, tancuri maritime, nave speciale, docuri, nave logistice, monitoare și ateliere plutitoare.
Un alt contract, de 520.000 lei, fără TVA, are drept obiectiv repararea și întreținerea de auto-turisme, autofurgonete, autofrigidere, autobuze, autobasculante, autocamioane și autotractoare, aflate în dotarea UM 02022 Constanța.
De asemenea, Ministerul Apărării este dispus să plătească alte 1,7 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de reabilitare și întreținere a motoarelor, generatoarelor, centralelor pentru măsurarea temperaturii și a gazelor, aflate la bordul navelor.
Contractele vor fi atribuite pe 15 februarie, în urma deschiderii plicurilor cu ofertele firmelor interesate.
Deși la o primă vedere pare o sumă destul de mare pusă la bătaie de armată, în realitate, acești bani abia ajung pentru menținerea pe linia de plutire a navelor și echipamentelor aflate în dotarea Marinei Române. Numai modernizarea unei singure fregate ar implica cheltuieli de zeci de milioane de euro, însă, după cum mărturisesc reprezentanții MApN, anul acesta nu se prefigurează mari investiții. În condițiile în care banii abia ajung pentru salariile angajaților, comandanții din armată nu se prea pot gândi la alte cheltuieli.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6741 secunde