În perioada 17 – 21 august

400 de polițiști constănțeni vor protesta zilnic în fața Prefecturii

432
Începând de luni, timp de patru zile, peste 400 de polițiști constănțeni vor protesta, zilnic, în fața Prefecturii față de situația în care se află. Oamenii legii reclamă faptul că li s-au tăiat în mod abuziv primele și indemnizațiile de chirie.
Subinspectorul George Caraivan, liderul local al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, ne-a declarat că, în perioada 17-21 august, între orele 10 și 12, polițiștii constănțeni vor pro-testa în fața Prefecturii. "Sunt mulți colegi care vor să iasă în stradă. Vor fi cel puțin 400 de polițiști care vor manifesta zilnic în fața Prefecturii. Colegii din țară se vor aduna și în fața inspectoratelor județene de poliție, însă noi considerăm că cei din conducere nu au nicio vină pentru situația în care s-a ajuns. Toată vina este a celor care fac politica, iar deciziile politice pe noi ne lasă reci. Nu îmi vine să cred când văd seară de seară la televizor cum vorbesc despre problemele noastre oameni care au în conturi sute de mii de euro, persoane care habar nu au ce înseamnă grija de mâine. Cum ne-ar putea ei cunoaște problemele, cum ne-ar putea înțelege grijile, când ei sunt doldora de bani", a declarat subinspectorul Caraivan.
În ceea ce privește protestele de luni, polițiștii vor manifesta pentru "condiții mai bune de muncă". "Asta în primul rând. Trăim în condiții ca la porci. Acesta e adevărul. Ca la porci. Ați văzut cum arată, cum miroase în secțiile de poliție. Doar pereții îi avem de la Poliție. Restul, îl aducem noi de acasă. Că e mobilier, detergent, totul aducem de acasă. Chiar și colile de hârtie. Nu mai putem lucra în asemenea condiții. De 19 ani de zile, sistemul este într-o continuă subfinanțare. Normal, vom protesta pentru că ne-au tăiat primele de vacanță, ne-au anulat indemnizațiile de chirii, pentru că există o mare criză de personal. Peste 400 de polițiști la Constanța sunt afectați de decizia ministerului de a suspenda plata banilor de chirie. Oamenii ăștia ce să facă acum? Nu e vina lor că din școala de poliție i-au trimis la Constanța. Ei și-au făcut prieteni aici, s-au căsătorit. Acum trebuie să lase familiile și să se întoarcă de unde au venit? Legea îi obligă pe cei din minister să le asigure condiții, să îi găsească un nou serviciu soției, să o reîncadreze în muncă. Însă ei nu sunt în stare să plătească niște chirii", spune George Caraivan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5926 secunde