700 milioane de lei se duc la bugetul Apărării

2305
700 milioane de lei se duc la bugetul Apărării - doiromaniaumuritinurmacucatevaor-1399123841.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, că suma de 700 de milioane de lei care va fi alocată Ministerului Apărării Naționale va merge către întreținerea echipamentelor militare și către completarea stocurilor necesare.

Ponta a menționat că unul dintre beneficiari va fi și Uzina Mecanică Sadu, care se află într-o situație financiară precară.

"Avem decizie deja adoptată și evident că România este în avanpostul NATO și al Uniunii Europene aici la granița cu Ucraina, la granița cu acest conflict care, iată, din păcate nu se soluționează, ci, dimpotrivă, se agravează. Am decis și Ministerul Apărării Naționale va avea o alocare suplimentară de 700 de milioane de lei în acest an, în felul acesta ne ducem aproape de ținta de 2% din PIB alocare pentru cheltuieli militare. Ceea ce este important este faptul că dincolo de exercițiile pe care le-am avut cu partenerii noștri transatlantici, au fost militari americani, vin avioane de luptă canadiene, investim în retehnologizare, în întreținerea echipamentelor, iar practic toți acești bani sunt pentru modernizare și întreținere în fabrici românești. Practic, acești bani nu pleacă din țară, rămân aici, unul din beneficiari este și uzina de la Sadu", a spus premierul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Eveniment : Trageri cu rachete, la Capu Midia
Luni, 28 Aprilie 2014
Stire din Eveniment : Ziua Veteranilor de Război
Pagina a fost generata in 0.5489 secunde