Nu sunt români printre victimele de la ODESA

2428
Nu sunt români printre victimele de la ODESA - rebelsdownukrainehelicoptersfour-1399123970.jpg

Articole recomandate

Consulatul General al României de la ODESA monitorizează situația etnicilor români din regiune, precizează MAE într-un comunicat, subliniind că, din informațiile deținute până la acest moment, printre victimele violențelor din 2 mai nu se numără membri ai comunității românești.

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe își exprimă "dezaprobarea puternică" față de violențele ce au avut loc recent la Odesa și condamnă ferm actele care au dus la numeroase victime.

MAE informează că este în legătură permanentă cu Consulatul General al României de la Odesa și monitorizează situația etnicilor români din regiune.

"Potrivit informațiilor deținute până la acest moment, printre victimele violențelor din 2 mai nu se numără membri ai comunității românești", precizează Ministerul de Externe. MAE român face apel la detensionarea situației, nu numai din regiunea Odessa, ci din întreaga zonă de est și sud a Ucrainei, unde "actul ilegal de anexare a peninsulei Crimeea la Federația Rusă a fost urmat de o serie de acțiuni separatiste ilegale marcate de violențe nejustificate".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7483 secunde