80.000 de euro – atât costă viața unui militar din Forțele Navale care participă la misiuni internaționale

2640
80.000 de euro – atât costă viața unui militar din Forțele Navale care participă la misiuni internaționale - e2e661ee1dcc89bfb2a4e44e5eaa5321.jpg
Armata română va plăti aproape 200 de milioane de lei vechi pentru a încheia asigurări de viață marinarilor care vor pleca în misiuni internaționale în luna aprilie.
Potrivit unei cereri de ofertă postate pe site-ul de licitații publice, Comandamentul Flotei solicită oferte pentru servicii de asigurare de viață pentru 109 persoane, marinari care vor desfășura misiuni în afara țării. Mai exact, vor fi asi-gurați cei 108 membri ai echipajului ambarcat pe Corveta Contraamiral "Horia Măcellariu" care, în perioada 8 – 27 aprilie 2010, vor desfășura, în Marea Neagră, misiunea Blackseafor. Alături de navele statelor partenere, corveta va parcurge traseul Mangalia – Eregli (Turcia) – Varna (Bulgaria) – Constanța – Mangalia.
De asemenea, se va încheia asigurare de viață și pentru un militar din cadrul forțelor navale care, pe opt aprilie, va pleca într-o misiune ONU de menținere a păcii în Africa, în Djibouti.
Valoarea estimată pentru încheierea asigurărilor este de 19.417 lei, fără TVA. De banii aceștia, cei 109 militari vor fi asigurați atât împotriva accidentelor și a îmbolnăvirilor, cât și pentru deces.
Potrivit contractului, în cazul nedorit al unui deces, familia militarului respectiv va primi de la asigurator în jur de 80.000 de euro, în timp ce pentru invaliditate vor fi plătite sume cuprinse între 40.000 și 60.000 de euro, în funcție de gravitate.
Pentru îmbolnăvire, în timpul și din cauza acțiunilor de luptă, proce-sului de pregătire pentru luptă și îndeplinirea sarcinilor pe timpul serviciului care au ca rezultat clasarea ca inapt, militarul va fi despăgubit cu 60.000 de euro. Totodată, asiguratorul se angajează să plătească cheltuieli pentru spitalizare și tratament ambulatoriu în valoare de 60 euro/zi și cheltuieli pentru medicamente și tratament de 6.000 de euro. În ceea ce privește costurile legate de repatriere, societatea de asigurări va suporta un plafon maxim de 14.000 de euro.
Armata română așteaptă ofertele doritorilor până pe 10 aprilie, când va fi desemnată societatea câștigătoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4854 secunde