A cerut șpagă 500 de lei pentru eliberarea unei adeverințe!

871
2
A cerut șpagă 500 de lei pentru eliberarea unei adeverințe! - flagrant-1352797400.jpg
Administratorul unei firme care are drept obiect de activitate arhivarea evidențelor financiar contabile ale societăților comerciale aflate în stare de insolvență, lichidare sau faliment a fost prins în flagrant, ieri, de ofițerii DGA și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, sprijiniți de lucrătorii Direcției de Informații și Protecție Internă Constanța, primind șpagă. 

Este vorba de suma de 500 de lei pe care individul ar fi cerut-o unei femei pentru a-i elibera o adeverință necesară completării dosarului de pensionare.

Cel care a picat în plasa anchetatorilor se numește Viorel Dărăban și este administratorul SC Euroarhive SRL. El a fost luat pe sus, ieri, de anchetatori și dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța pentru a fi audiat pe motiv că ar fi cerut ilegal o sumă de bani, culmea, pentru eliberarea unei banale adeverințe ce îi era necesară unei femei în vederea întocmirii dosarului de pensionare.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) - Serviciul Județean Constanța spun că, la începutul lunii noiembrie, denunțătoarea a luat legătura cu Dărăban și i-a solicitat să-i elibereze o adeverință care să ateste plata atribuțiilor sale către bugetul de stat în perioada lucrată la IAS Bărăganu, ale cărei arhive au fost preluate de societatea suspectului. Cu această ocazie, femeia a aflat cu stupoare că eliberarea respectivei hârtii costă nici mai mult, nici mai puțin de… 500 de lei.

Femeia s-a hotărât astfel să depună plângere penală împotriva administratorului, astfel că ieri a avut loc flagrantul, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța l-au ridicat pe individ chiar în momentul în care primea banii.

Reprezentanții DGA Constanța spun că individul nu este la prima faptă de acest gen. El a mai fost prins în flagrant, în luna iunie a.c., tot în urma unui denunț, în timp ce primea suma de 300 lei de la o altă persoană în schimbul eliberării unei adeverințe în același scop. Atunci s-a hotărât cercetarea în stare de libertate a lui Viorel Dărăban, dosarul penal fiind înregistrat la aceeași unitate de parchet, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Din câte spun anchetatorii, Dărăban nu ar fi avut voie să perceapă bani pentru eliberarea unor adeverințe, numai că legea este, se pare, destul de ambiguă, lucru de care a profitat și suspectul.

Aseară, la închiderea ediției, bărbatul era încă audiat de procurori, abia după aceea, aceștia urmând să ia o decizie în ceea ce îl privește, mai exact dacă îl rețin ori nu sub acuzația de luare de mită.

Comentează știrea

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
13 noiembrie 2012
Atac in stil nazist si Presiuni ilegale la ANR

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE Atac in stil nazist si Presiuni ilegale la ANR Concurs la ANR cu castigatori anuntati REPORTERII Concursul ANR dinamitat de numeroase erori In urma demiterilor si a demisiilor (demiteri mascate) s-au eliberat cateva locuri in ANR. Cei care au organizat insa au facut mai multe erori printre care aceea ca si-au tradat intentiile de a-i inlocui pe ai vostri cu ai nostri si au eliberat mai multe functii decat trebuia - functiile castigatorilor astel ca se poate vedea deja cine va castiga. Lumea vorbeste de mai multe vizite a Bucuresti de asigurare a cate unui loc din organigrama. Mesajul ar fi pentru cei ce stiu ca nu si-au asigurat nimic:concursul nu e pentru voi .Mai bine ii lasati sa concureze singuri, nu va prezentati, ca sa-i cunoasca si publicul si nu de alta dar daca acest examen l-au luat asigurat macar sa se confrunte cu examenul de constiinta la care pana acum au picat. epurarile continua

Un fost coleg
13 noiembrie 2012
Laude pentru Erou !!!

Da, nu este o glumă...Viorel Daraban este unul din ofitetii eroi din Br.21 Trupe Securitate Constanta, care l-a prin pe infractorul Viorel Roventiu, in vie la Ovidiu, care era unul din spargatorii postului de militie Osica de Sus din Jud. Olt Pentru detalii : http://edituramateescu.ro/2012/02/a-vrut-sa-l-omoare-pe-ceausescu/ Dar, asa cum erau " obiceiurile " pe vremea lui Ceausescu, tov. Gen.. Nuță din M.I. a trecut fapta deosebita de eroism a lui Viorel Daraban in " contul " altor forte participante atunci la scotocire, pentru ca cei care sparsese-ra postul de militie Osica Olt erau inarmati si aveau asupra lor si munitie de razboi. Locotentul major Daraban Viorel, un erou adevarat al acelor vremuri, a fost marginalizat si peste cativa ani i s-a inscenat in Palas Constanta, o asa zisa perchezitie la o tiganca care avea asupra ei o anumita suma de bani pe care si-ar fi insusit-o Viorel Daraban la perchezitia efectuata. Tiganca a scapat si Viorel Daraban a fost trecut in rezerva pentru comiterea unor fapte grave, " infractionale "...De aici s-a schimbat soarta unui erou, a urmat divortul, doi copii ramasi cu fosta lui sotie, impartirea bunurilor, etc. El, Viorel Daraban, a fost nevoit sa-si faca o firma de arhivare documente pentru a supravietui. Cine l-a distrus pe Viorel in acea vreme ?...Secretarul de partid din unitate si cu ofiterul cu contrainformatiile, nu le dau numele pentru ca unul din ei se pare ca mai este inca activ si pe o functie foarte mare. Daca nu ar fi avut aceasta soarta, Viorel Daraban nu avea nevoie de spaga de 500 lei pe care nu stiu daca a luat-o sau a fost din nou in vizorul ...DNA-ului. Acum a albit de tot, parul lui este ca zapada alba imaculata, si haituit de toti ca asa a vrut soarta sa i se ofere in aceasta viata. Pentru mine personal Viorel Daraban a fost de nenumarate ori o victima a sistemelor, el are un suflet bun, imparte o paine cu cine este pe langa el, si nu lasa pe nimeni la greu, pune mana sa-l ajute. A fost un foarte bun ofiter M.I. care, alaturi de alte cadre militare din Jandarmeria Constanta ( fostele Trupe de Securitate ) a avut soarta nemeritata a actiunilor concentrate de razbunare. Viorele, sa-i spui toate aste domnului procuror care te cercetaza si poate soarta ta prezenta va fi mai putin aspra. Oricum, pentru noi, cei care te cunoastem foarte bine, ai fost, esti si vei ramane un adevarat erou !!! Lupta cu viata, lupta cu soarta si Dumnezeu te va apara !!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.3578 secunde