A furat patru mașini într-o singură noapte

334
Un tânăr de 29 de ani, din Valu lui Traian, a fost arestat preventiv, fiind suspectat că a furat, într-o singură noapte, patru autoturisme Dacia. Suspectul nu a recunoscut, însă, comiterea faptelor, specialiștii Serviciului Criminalistic și cei de la Compartimentul Furturi Auto lucrând în echipă pentru a strânge probele necesare.
În noaptea de 27 spre 28 martie, în jurul orei 1,00, oamenii legii au primit o sesizare privind furtul unei Dacii din cartierul Faleză Sud. Un echipaj al Secției 5, însoțit de jandarmi a pornit în urmărirea mașinii, pe care au depistat-o în trafic. Suspectul și-a dat seama că a fost luat în vizor de polițiști și a încercat să abandoneze autoturismul, dar a fost reținut și încătușat. Iar pentru că a mai comis fapte similare și în trecut, pentru care a petrecut o vreme și după gratii, magistrații Judecătoriei Constanța au dispus arestarea lui preventivă pentru 20 de zile.
În timp ce suspectul se afla în arest, polițiștii au mai primit două sesizări privind furtul altor mașini, tot din zona Poarta 6. Era vorba tot despre Dacii și fusese folosit același mod de operare: mașinile erau forțate, duse în alte zone ale orașului, erau sustrase bunuri din interior și abandonate. Dar bărbatul nu a recunoscut comiterea niciuneia dintre fapte, iar polițiștii nu avea probe care să demonstreze contrariul.
Situația s-a schimbat, însă, după ce un al patrulea păgubit s-a prezentat la Secția 5 Poliție reclamând, de asemenea, dispariția unei Dacii. Spre ghinionul hoțului, specialiștii Serviciului Criminalistic au găsit amprentele sale în interiorul mașinii, dar și câteva bunuri furate din celelalte două autoturisme sparte.
De asemenea, o parte din bunurile furate - baterii, truse cu scule etc - au fost recuperate de la centrele de colectare a fierului vechi, unde fuseseră valorificate de suspect.
Bărbatului i-a fost prelungit mandatul de arestare preventiv, iar polițiștii continuă cercetările, existând suspiciuni că, de fapt, numărul mașinilor furate este mult mai mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7607 secunde