A început perioada incendiilor. Cauza? Tigări aruncate la întâmplare

117
A început perioada incendiilor. Cauza? Tigări aruncate la întâmplare - incendiu-1363604268.jpg
Statistica incendiilor din ultimii ani arată că, anual, începând din a doua jumătate a lunii martie se înregistrează un număr ridicat de incendii la gospodării. Cauza acestora este focul deschis folosit pentru curățenia de primăvară și distrugerea resturilor menajere, a furajelor sau a vegetației uscate din curți și grădini. De asemenea, în perioada menționată se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate, ca urmare a iresponsabilității cetățenilor, care aruncă la întâmplare țigări aprinse în vegetația uscată. 

Doar în ultimele trei zile, pompierii de la ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină pentru stingerea a trei incendii la vegetația uscată. Militarii constănțeni au concluzionat că în toate cele trei cazuri, focul a izbucnit de la o țigară lăsată aprinsă la întâmplare. Astfel, zeci de hectare de vegetație au ars de pe marginea canalului Dunăre - Marea Neagră din municipiul Medgidia, de la intrare în localitatea constănțeană Tortomanu și pe marginea Autostrăzii 2, la kilometrul 174.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale are consecințe grave asupra comunității prin pierderi de vieți omenești, producerea de pagube materiale și afectarea mediului înconjurător. Cetățenii care nu se vor conforma riscă să fie aspru pedepsiți. Astfel, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără respectarea legislației în vigoare, se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu pe Autostrada Soarelui!
Pagina a fost generata in 0.2844 secunde