A intrat cu mașina în pom cu peste 100 km/h. Decizia în cazul morții lui Dan Condrea

346
A intrat cu mașina în pom cu peste 100 km/h. Decizia în cazul morții lui Dan Condrea - aintratcu-1469032935.jpg
Ancheta în cazul morții omului de afaceri Dan Condrea este gata. Expertiza a arătat că mașina nu avea probleme tehnice și că patronul Hexi Pharma s-a sinucis. Aceasta este concluzia procurorilor Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ), după ce expertiza a arătat că mașina nu avea probleme tehnice. În plus, în urma cercetării la fața locului s-a constat lipsa urmelor de frânare sau de evitare a copacilor. 


Raportul de autopsie a concluzionat că moartea a fost violentă, fiind cauzată de leziuni traumatice, scrie digi24.ro. În baza concluziilor raportului de expertiză criminalistică s-a dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, procurorii Secției de urmărire penală stabilind că patronul Hexi Pharma nu a încercat să frâneze. Dan Condrea a murit pe 22 mai, când mașina pe care o conducea s-a izbit de un copac. 


"În dosarul privind evenimentul rutier din 22 mai, se dispune clasarea cauzei cu privire la ucidere din culpă, pentru că decesul lui Dan Alexandru Condrea nu a fost consecința unei fapte prevăzute de legea penală. Date fiind concluziile raportului de expertiză criminalistică și ale raportului de expertiză tehnică, coroborate cu celelalte probe administrate în cauză, rezultă că autoturismul, fără a avea defecțiuni la sistemul de frânare sau direcție, având viteza de peste 100 km/h și fără a i se acționa sis-temul de frânare, a intrat în coliziune cu obstacolul, ca urmare a acțiunii șoferului, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și imi-nent, decesul reprezentând consecința unui act suicidal", a precizat Adriana Șandru, consilier al procurorului general, citată de digi24.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3496 secunde