A intrat în vigoare legea care aduce bani în plus militarilor și polițiștilor. "Să nu cumva să legalizăm sclavia!"

37062
2
A intrat în vigoare legea care aduce bani în plus militarilor și polițiștilor.
Legea 115/2017 de aprobare a OUG 9/2017 a fost publicată, iar asta înseamnă că amendamentele privind permanența, sporurile și salariul de merit al polițiștilor au intrat în vigoare. Mai mult decât atât, amendamentele se aplică întregului personal încadrat în familia ocupațională "apărare, ordine publică și siguranță națională". Deși la prima vedere par vești excelente, o parte a oamenilor legii este sceptică în privința celor anunțate și așteaptă să vadă modificări concrete, în buzunare.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat deja în vigoare, urmând ca, în luna iunie, să intre în plată două amendamente. Vorbim despre acordarea sporurilor pe bază de pontaj, prin raportare la salariul de funcție actual și despre devansarea termenului de acordare a salariului de merit pentru toți polițiștii.

În ceea ce privește cel de-al treilea amendament, care se referă la acorda-rea a 40% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție pentru intervenția de la domiciliu, în afara programului normal de lucru, va intra în plată doar după emiterea ordinului ministrului Afacerilor Interne. Cel mai probabil, potrivit reprezentanților SNPPC, ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial în cursul săptămânii viitoare.

"Avem trei amendamente din patru admise pe ordonanța 9. Este vorba despre salarizarea pentru 2017, legea a intrat în vigoare la 1 martie și produce efecte până în luna decembrie 2017. În ceea ce privește intervenția la domiciliu, se lucrează la ordinul de ministru. Săptămâna viitoare, se va publica în Monitorul Oficial și vor primi acei bani doar polițiștii din structurile operative care intervin la evenimente de natură contravențională și penală. Aici vorbim despre criminalistică, despre judiciar, posturile de poliție comunală, cei care intervin la evenimente operative unde se comit infracțiuni", a declarat, pentru "Cuget Liber", Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

v v v

Sindicatul Europol participă la elaborarea Ordinului privind punerea în aplicare a prevederilor privind permanența. Inițiativa sindicaliștilor a fost ca intervenția la domiciliu să se poată efectua doar cu acordul polițiștilor, iar reprezentanții MAI au consemnat această propunere. Cele trei amendamente se aplică întregului personal încadrat în familia ocupațională "apărare, ordine publică și siguranță națională".

"Trebuie să avem grijă să nu cumva să legalizăm sclavia. Dacă polițistul nu va fi de acord, nu va efectua intervenția la domiciliu. Gândiți-vă ce ar însemna ca toți polițiștii să fie obligați să facă permanența, ar munci 365 zile pe an. O astfel de păcăleală a mai fost în 2014, când Oprea a vrut să scape de presiunea sindicatelor și a emis acel ordin prin care trebuia să ne plătească week-end-ul muncit și sărbătorile legale, dar nimeni nu a primit niciun ban și ne judecăm pentru asta. Astfel de momeli ni s-au mai aruncat, din dorința de a calma spiritele, însă vrem să vedem ceva concret", ne-a precizat Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța. 


Comentează știrea

dan
31 mai 2017
cur lins

Acum sa vezi lins de dos la ofiteri.aviz domnii subofiteri.ma apuca greata .

Nicu
2 iunie 2017
legea care aduce bani in plus politistilor

Cand ai spus,,salariu de merit,,trebuie acordat celor cu rezultate nu tuturor incompetentilor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4457 secunde