A murit Constantin Iordache, președintele Clubului Amiralilor

851
4
A murit Constantin Iordache, președintele Clubului Amiralilor - 28febrfondprintablourielectricen-1363123979.jpg
Viceamiralul în rezervă Constantin Iordache, fost șef al Comandamentului Marinei Militare, a decedat ieri dimineață. 


Constantin Iordache s-a născut la 17 octombrie 1934, în satul Piteasca, comuna Găneasa, județul Ilfov. Acesta avea doi fii, ofițeri în Marina Militară. 

Înainte de 1990, viceamiralul a condus delegații ale Marinei Militare în Marea Neagră cu forțe navale ale statelor Tratatului de la Varșovia. De fiecare dată, a acțio-nat în conformitate cu prevederile Doctrinei Naționale de Apărare de atunci, pentru ca forțele navale române să se subordoneze numai comandamentelor militare naționale. A reprezentat Marina Militară la Simpozioanele Puterii Maritime, din 1993 și 1995, la Newport, SUA. 

În cadrul Colegiului Director al Clubului Amiralilor, a avut inițiativa înființării premiului "Ofițerul Anului" și premierea anuală a cărților cu tematică de marină. Ca președinte al Clubului Amiralilor, a organizat mai multe activități în comanda-mente și unități pentru prezentarea celor mai valoroase teze de doctorat și lucrări care vizează dezvoltarea și modernizarea forțelor navale ale României.


Comentează știrea

Cornelia
13 martie 2013
Viceamiral Iordache

Condoleante familiei, Dumnezeu sa-l odihneasca

-
19 martie 2013
Domnul Viceamiral

Un om intelligent, fin, discret pe care il intalneam adeseori la spectacolele de opera. De acum 2 ani stia despre deznodamantul de ieri si si-a purtat destinul cu demnitate si stoicie. Ii port un respect imens. Dumnezeu sa Il odihneasca.

Aldebaran
21 mai 2013
Viceamiralul Constantin Iordache,

Sincere condoleante familiei ! Intr-adevar a fost un om deosebit. Niciodata nu am schimbat o vorba cu dansul,dar l-am admirat. Din cohorta de "baravi" amirali Romani,este printre putinii ajunsi la gradul de viceamiral pe merite,iar nu prin cumetrie si pile.Azi in afara de viceamiralul Marius Hanganu si inca vreo doi trei ,nu cred ca mai sunt in flota Romana mai mult de doi-trei care se pot compara cu Domnul viceamiral Constantin Iordache,care este un Domn si in Mormant. DUMNEZEU SA-L odihneasca in pace !

CrYTMpnnmNdbpDWjJXo
19 septembrie 2014
vTixPmYcpoWCg

ZM8Vir ibdfrupmnrkt, [url=http://racaxhmtehlp.com/]racaxhmtehlp[/url], [link=http://pquqxzlwxrxm.com/]pquqxzlwxrxm[/link], http://zbgdodacvtmo.com/

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Martie 2013
Stire din Eveniment : Fost OFIȚER SRI, OMORÂT ÎN BĂTAIE
Pagina a fost generata in 0.3451 secunde