A murit după ce a fost snopit în bătaie de prietenii de pahar!

324

Articole de la același autor

O ceartă iscată pentru o lanternă de nici 10 lei a dus la moartea unui om. Victima și cei doi bărbați suspectați că au bătut-o erau prieteni de pahar, obișnuiau să se cinstească inclusiv cu spirt medicinal!

Alcoolul este o constantă a multor scandaluri ce au loc în județul Constanța, scandaluri ce se sfârșesc, de multe ori, tragic. Așa s-a întâmplat și în comuna Valu lui Traian, unde un bărbat a murit după ce a fost bătut bine de prietenii de pahar.

Viorel Cosma, de 53 de ani, nu a fost ușă de biserică: bea, ba chiar bea peste măsură, spre disperarea rudelor. Vecinii spun că acesta a fost motivul pentru care soția l-a părăsit, în urmă cu ani buni, așa că în prezent locuia singur, la numărul 36 de pe strada Valea lui Cadâr. Cu toate acestea, era liniștit. Nu căuta scandal și muncea cu ziua, când găsea. Ultima dată, bărbatul a fost văzut în urmă cu câteva zile, pe stradă, plin de vânătăi, mergând spre casă. Așa că, ieri dimineață, unul dintre vecini, Mihai Crăciun, a mers la el, să vadă ce mai face. L-a găsit fără suflare, căzut pe podeaua din baie, între chiuvetă și cadă. Imediat, a sunat la Serviciul unic de urgență 112, iar la fața locului au ajuns oamenii legii care au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a survenit decesul.

Încă de la primele cercetări, polițiștii au aflat că bărbatul a fost bătut cu cruzime după o divergență iscată pe fondul consumului de băuturi alcoolice. "Era bolnav, ceva la ficat, de la băutură, dar dacă nu ar fi fost bătut, mai trăia ani buni!", susținea, ieri, unul dintre vecinii strânși în fața porții victimei.

Așa că, în timp ce criminaliștii ridicau probe de la locuința victimei, mai mulți localnici erau audiați la sediul Postului de Poliție Valu lui Traian. Printre aceștia, și Florin Petrache, de 20 de ani, și Ciprian Dumitru, de 50 de ani, cei indicați de martori ca fiind amicii de pahar care l-au bătut pe bărbat, culmea, din cauza unei lanterne de nici 10 lei!

Necropsia va stabili cauza decesului

Astfel, din ceea ce au declarat ieri martorii în fața anchetatorilor, se pare că incidentul a avut loc la locuința tatălui unuia dintre suspecți, Sabău Petrache.

"Cel care l-a bătut este un nepot de-al meu, Florin, care lucrează la fiare vechi. Treaba a plecat de la o lanternă. Viorel, mortul, o avea de la tatăl lui Florin, că era lanterna lui, și mi-a vândut-o mie. Eu i-am dat 10 lei, dar i-am spus să-i pună și baterii. Florin, când a văzut-o la mine, m-a întrebat ce e cu ea, i-am spus că mi-a vândut-o Viorel. De la asta a pornit totul", a povestit unul dintre martori, Constantin Degeratu. Ulterior, spun martorii, victima a fost bătută "cu pumnii și picioarele, numai în cap", la incident participând atât Florin Petrache, cât și Ciprian Dumitru.

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Constanța, dar și al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Aceștia au demarat o investigație, pentru a stabili când anume a avut loc bătaia - în condițiile în care martorii, în majoritate consumatori împătimiți de alcool, nu s-au putut pune de acord asupra zilei: unii au spus că victima a fost bătută vineri, 3 ianuarie, alții că a fost bătută sâmbătă, 4 ianuarie, iar unii marți, 7 ianuarie -, când a survenit decesul și din ce cauze. De menționat că trupul neînsuflețit prezenta urme de violență când a fost găsit.

Cadavrul a fost transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 29 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Tânără moartă într-un accident rutier
Pagina a fost generata in 1.1751 secunde