A sosit lista cu disponibilizările din Poliția, Jandarmeria și ISU Constanța

615
2
A sosit lista cu disponibilizările din Poliția, Jandarmeria și ISU Constanța - politiajandarmeriapatrulafotoadi-1308171761.jpg
Jandarmii, polițiștii și pompierii constănțeni știu câte funcții vor dispărea, dar nimeni nu știe criteriile de evaluare pe baza cărora angajații vor fi dați afară. Oamenii din sistem sunt speriați, debusolați, nu știu ce "surprize" le rezervă ziua de mâine. Sunt angajați cu familii mari, cu rate la bănci, care se vor trezi că nu vor mai avea ce pune pe masă…
La Inspectoratul Județean al Poliției Constanța, din cei 1.300 de lucrători 35 vor dispărea. Potrivit comisarului șef Adrian Rapotan, șeful interimar al IPJ Constanța, se așteaptă încă metodologia de aplicare a ordinelor primite. La Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța, comisarul șef Cornel Tănase ne-a declarat că 11 funcții vor fi eliminate, dintre care trei erau vacante. Aici, primii pe "lista neagră" sunt cei cercetați penal și care au greșit în repetate rânduri. Fie vorba între noi, la Poliția Transporturi au fost numeroa-se cazuri de polițiști care au "călcat pe bec" în ultimii ani, astfel că misiunea șefilor ar trebui să fie una relativ ușoară.
În ceea ce privește Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța, din câte se pare, 70 de funcții vor dispărea. Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Paula Anghel, ne-a declarat însă că nimic nu se știe concret și că se așteaptă precizări de la IGSU privind modul în care va fi pusă în aplicarea reorgani-zarea. La nivel național, Inspec-toratul General pentru Situații de Urgență va trebui să scape de 2.100 de oameni.
Spiritele sunt încinse și în Jandarmerie. De la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Con-stanța vor trebui să plece, în perioada imediat următoare, 59 de subofițeri și 13 angajați din personalul civil.
"Momentan nu se cunosc criteriile de evaluare pe baza cărora vor fi disponibilizați jandarmii. Cert este că vor susține un examen sau un interviu, în urma căruia se va stabili dacă rămân sau nu în sistem", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța, mr. Sorin Trancă.
De precizat că, de la începutul anului și până acum, din Jandarmeria Constanța au plecat 18 persoane, unele dându-și demisia din cauza salariilor care au fost, periodic, tăiate, altele alegând să iasă la pensie. Ieri, de exemplu, trei jandarmi au renunțat la uniformă, unul prin demisie, altul prin pensionare la limită de vârstă, iar celălalt prin pensionare pe caz de boală.
De asemenea, în 2010, 25 de subofițeri au părăsit sistemul, mare majoritatea imediat după reducerea salariilor cu 25%.
La Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța plutește aceeași incertitudine. Locotenent Codrin Popoiu ne-a declarat că 30 de funcții vor dispărea. Rămâne de văzut care vor fi criteriile și cine va fi trimis acasă după această reorganizare impusă de la centru. Cele mai multe disponibilizări vor fi însă la Poliția de Frontie-ră Constanța, unde mai bine de 200 de funcții vor fi rase din organigramă.

Comentează știrea

mos grigore
4 august 2011
examen pe baza de pile in ijj c-ta

ar trebui reexaminati toti cei ce au luat note la interviul pentru ocuparea functiilor mai mari de 8.50, si reexaminarea sa fie pe bune nu cu ajutor si binenteles trasi la raspundere acele persoane care au favorizat clientela pupincurista

Ianis
17 octombrie 2012
Rusine Isu. Pt cei care fac lobby celor din 2007. 2007 protejat la disponibilizarile facute

2007 protejat : "Dintr-un inspectorat în care schema de personal nu este acoperită au eliminat din sistem 80 de subofiteri in 15 sep 2011,si inca ceva pentru cei care fac lobby asupra celor din 2007,sa faceti pentru cine merita caci dintre acesti 80 de subofiteri concediati marea majoritate daca nu 100% au fost angajati in anul 2006 cand era obligatoriu sa ai si livret militar ca sa poti participa la examen,examen care nu a fost contestat de nimeni.Au fost eliminati din sistem fara nici un temei ,un criteriu de departajare fata de cei care au ramas ci doar preferintele unor ofiteri.Oare acesti oameni nu au muncit tot cinci ani si s-au instruit si au si ei familii de intretinut?Dar marele lor dezavantaj a fost ca nu au avut relatii (DE SPAGA)cu domnii ofiteri.Caci la suprafata iese nu numai nedreptatea fata de aceia care au participat in 2007 si au fost devansati de cei care au dat spaga dar si fata de cei care meritau sa ramana in strucura dar au fost concediati. Si cei disponibilizati din 2006 au fost implicati in misiuni de salvare, nu au ezitat sa`si faca treaba cat mai bine dar au fost dati afara abuziv.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7002 secunde