A vrut să dea lovitura prin metoda "Accidentul". Poliția l-a "săltat"!

319
1
A vrut să dea lovitura prin metoda

Articole de la același autor

Escrocii specializați în metoda "Accidentul" lovesc iar, la Constanța. Doi soți au fost la un pas să rămână fără o sumă importantă de bani, după ce au fost contactați  pe telefonul fix de un individ care le-a spus că fiul lor a provocat un accident rutier. 


Bărbatul de la celălalt capăt al firului s-a recomandat a fi avocat și le-a spus constănțenilor că fiul lor a lovit un copil care se află în stare gravă și, pentru a scăpa de belele, trebuie să le dea părinților victimei o sumă de bani. Pentru ca fiul lor să scape de pușcărie, constănțenii urmau să dea 7.000 de lei. 


Bărbatul, disperat, nu a stat prea mult pe gânduri, i-a spus individului că îi va da banii pentru a-și slava fiul și i-a dat adresa de unde să ridice banii. 


Cei doi și-au dat însă seama că totul este o escrocherie și au sunat la poliție. Oamenii legii au organizat imediat o acțiune și l-au prins în flagrant pe individul care a venit să ridice banii. 


Mădălin Nicolae S., de 26 de ani, din județul Cluj, a fost luat pe sus de polițiștii constănțeni și escortat la sediul secției pentru audieri. Tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și în cursul zilei a fost prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. 


Polițiștii constănțeni atrag atenția tuturor constănțenilor să nu cadă în plasa escrocilor. Oamenii legii spun că, în momentul în care primiți un telefon și persoana vă anunță ca fiul, fiica sau o rudă apropiată au provocat un accident, să verificați imediat informațiile. 


"Cereți date despre unitatea medicală, de Poliție sau Parchet unde s-ar afla aceasta și sunați la acea autoritate pentru confirmare. Dacă sunteți contactat de un «binevoitor», care vă apelează în numele unei rude apropiate, și nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, anunțați imediat poliția la numărul de urgență 112, pentru a vă acorda sprijin. Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrie-tenească cu dumneavoastră și să afle detalii despre familie sau vecini. 


Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv! În situații similare, în care vi s-au solicitat bani pentru a fi soluționat un accident rutier sau pentru intervenții medicale rezultate din accidente, apelați imediat 112!", a declarat scms. Carmen Șerbănescu, șeful Biroului Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. 


Polițiștii atenționează că, în cazul unui accident rutier, instanța hotărăște plata despăgubirilor. 


"În conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este de obicei anunțat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru", a adăugat scms. Șerbănescu.


Comentează știrea

adevar
7 ianuarie 2016
adevar

Care politia care spune sa depui plangeri la presedentia?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Acțiuni pentru prinderea infractorilor
Luni, 04 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Amenzi de mii  de lei, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.8123 secunde