Containere verificate "la sânge", în Portul Constanța

249
Containere verificate

Articole de la același autor

Agenții Direcției de Poliție Transporturi au organizat, în cursul anului trecut, mai multe acțiuni pentru a preveni neregulile din domeniul importurilor și tranzitelor derulate prin Portul Constanța Sud Agigea, dar și pentru creșterea siguranței navigației pe apă. Polițiștii au controlat 559 de transporturi containerizate de mărfuri, cu precădere provenite din Asia. 


"Ulterior, echipele de control din țară au verificat existența și funcționarea la sediile sociale, respectiv la punctele de lucru declarate, a 181 de societăți comerciale destinatare ale bunurilor care au părăsit zona portuară. De asemenea, 


s-au efectuat controale cu privire la înregistrarea în contabilitate a documentelor justificative, aferente operațiunilor comerciale de import", au precizat polițiștii. 


Verificările au scos la iveală șapte infracțiuni, dintre care patru de evaziune fiscală, două de folosire de acte nereale la autoritatea vamală și una de punere în circulație de mărfuri contrafăcute. Anchetatorii spun că, prin aceste fapte, s-a prejudiciat bugetul statului cu 1.323.000 de lei.


Totodată, au fost date 32 de amenzi privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare totală de 176.000 de lei, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de 694.250 de lei.


De asemenea, oamenii legii au descins la locuințele a patru suspecți, iar trei persoane sunt cercetate sub control judiciar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4477 secunde