Grupare infracțională scoasă din afaceri. Fraudă de un milion de euro prin Portul Constanța Sud Agigea

335
1
Grupare infracțională scoasă din afaceri. Fraudă de un milion de euro prin Portul Constanța Sud Agigea - frauda-1449775569.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au lucrat la foc continuu într-un dosar de evaziune fiscală și folosirea de acte false la importul unor mărfuri din China, prin Portul Sud Agigea, iar miercuri, au reușit destructurarea grupării. 
Ofițerii structurilor de combatere a criminalității organizate din Portul Constanța și din București, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism Constanța au descins, miercuri, în 29 de locații din București și Ilfov. 


În vizorul anchetatorilor s-au aflat sediile unor societăți comerciale, dar și domiciliile celor bănuiți de comiterea infracțiunilor. Potrivit oamenilor legii, la finalul perchezițiilor, patru persoane au fost escortate la Constanța, pentru audieri. Acestea sunt acuzate că au prejudiciat statul cu un milion de euro. 


Verificările anchetatorilor au scos la iveală că, din 2014 și până în prezent, membrii rețelei prezentau anchetatorilor vamali acte false pentru mai multe bunuri aduse din China în Portul Constanța Sud Agigea și care ajungeau la societăți din București și Ilfov. 
Gruparea era coordonată de un cetățean român de origine iordaniană. Potrivit anchetatorilor, această rețea a fost creată pentru a frauda bugetul de stat. 


"Membrii grupării prezentau la autoritatea vamală documente comerciale falsificate, pentru diminuarea valorilor reale a bunurilor importate, urmată de înregistrarea în contabilitate a facturilor falsificate. Prin această modalitate, autoritățile vamale ar fi fost induse în eroare, taxele vamale ar fi fost diminuate, iar în evidențele contabile ale firmelor implicate erau înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mică. În urma verificărilor, s-a stabilit că mărfurile astfel importate au fost ulterior comercializate pe piața românească", au declarat repre-zentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. 


Comentează știrea

rex
11 decembrie 2015
Lichelele!

Un milion de euro este un mixilic pentru "Fratii smenarescu",dar ei au potectie de la "statul de drepti"!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6838 secunde