S-a făcut recepția podului rutier de la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră

436

Articole de la același autor

Pe data de 19 noiembrie 2015, a fost făcută recepția investiției "podul rutier de la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră și lucrările aferente infrastructurii rutiere și de acces în portul Constanța", a anunțat Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.


Proiectul este finanțat în proporție de 85% din fonduri structurale europene și de 15%, de la bugetul statului. Podul conectează portul Constanța la autostrada București-Constanța, prin varianta ocolitoare a Municipiului Constanța și face legătura la șoseaua națională existentă, prin executarea bretelei de conectare. Pe de altă parte, el leagă direct zonele de nord și de sud ale portului Constanța, fără tranzitarea orașului. Odată cu recepția lucrărilor, investiția a intrat în perioada de garanție, de 24 de luni.


Construcția podului a început pe data de 5 iulie 2010. La deschiderea șantierului, Ioan Bălan, fostul director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, declara că lucrările vor dura 11 luni. Optimismul lui a fost exagerat. Podul a fost finalizat abia după cinci ani, patru luni și paisprezece zile. 


În urmă cu patru luni, am solicitat conducerii Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime să-mi spună dacă, pentru întârzierile față de termenul contractual, constructorul va fi penalizat. Mi s-a răspuns că: "După efectuarea recepției se va analiza și se va lua o decizie conform prevederilor contractuale." Recepția fiind făcută, așteptăm rezultatele analizei și decizia! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2949 secunde